Cibuľová omáčka je nenáročná na prípravu, hotová je behom pár minút a v chladničke ju môžeme uchovať na dlhšie.
Výborne sa hodí k jedlám z rýb, k mäsu a v zamrazenej forme ju s obľubou používame do polievok.
Jednoduchý recept na netradičnú cibuľovú omáčku z youtube kanála Сейчас Приготовим!.
Potrebujeme:
200 g jarnej cibuľky
50 g zeleného cesnaku
50 g petržlenovej vňate
1 ČL soli
1 ČL mletej papriky
1 ČL medu
1 PL citrónovej šťavy
3 PL rastlinného oleja
Postup:
Cibuľku dobre umyjeme pod tečúcou vodou.
Vysušíme a nakrájame na kolieska.
Na drobno nakrájame zelený cesnak.
Ďalej nakrájame petržlenovú vňať.
Nakrájanú zeleninu pridávame po častiach do nádoby od mixéra.
Dôkladne rozmixujeme.
Do zmesi pridáme soľ a mletú papriku.
Ďalej pridáme med.
Nakoniec nalejeme citrónovú šťavu a olej.
Všetko spolu rozmixujeme.
Omáčku vložíme do čistých zaváracích pohárov.
Aby omáčka vydržala čo najdlhšie, nalejeme na vrch trochu oleja.
Poháre dobre uzavrieme a vložíme do chladničky.
Zvyšnú zmes môžeme vložiť do formy na ľad.
Formu prikryjeme potravinovou fóliou.
Vložíme do mrazničky.
Zamrazené kocky omáčky vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka.
Vložíme späť do mrazničky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: