plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ani som si nemyslel, že cibuľka sa môže TAKTO skladovať na zimu: Skúsil som to a odteraz to takto robím každý rok!

Cibuľová omáčka je nenáročná na prípravu, hotová je behom pár minút a v chladničke ju môžeme uchovať na dlhšie.

Výborne sa hodí k jedlám z rýb, k mäsu a v zamrazenej forme ju s obľubou používame do polievok.

 

 

Jednoduchý recept na netradičnú cibuľovú omáčku z youtube kanála Сейчас Приготовим!.

Potrebujeme:

200 g jarnej cibuľky

50 g zeleného cesnaku

50 g petržlenovej vňate

1 ČL soli

1 ČL mletej papriky

1 ČL medu

1 PL citrónovej šťavy

3 PL rastlinného oleja

 

 

Postup:

Cibuľku dobre umyjeme pod tečúcou vodou.

Vysušíme a nakrájame na kolieska.

 

 

Na drobno nakrájame zelený cesnak.

Ďalej nakrájame petržlenovú vňať.

 

 

Nakrájanú zeleninu pridávame po častiach do nádoby od mixéra.

Dôkladne rozmixujeme.

 

 

Do zmesi pridáme soľ a mletú papriku.

Ďalej pridáme med.

 

 

Nakoniec nalejeme citrónovú šťavu a olej.

Všetko spolu rozmixujeme.

 

 

Omáčku vložíme do čistých zaváracích pohárov.

Aby omáčka vydržala čo najdlhšie, nalejeme na vrch trochu oleja.

 

 

Poháre dobre uzavrieme a vložíme do chladničky.

Zvyšnú zmes môžeme vložiť do formy na ľad.

 

 

Formu prikryjeme potravinovou fóliou.

Vložíme do mrazničky.

 

 

Zamrazené kocky omáčky vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka.

Vložíme späť do mrazničky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes