Tieto vajíčka budú skutočnou ozdobou sviatočného veľkonočného stola.
Vajíčkovú náplň si môžete pripraviť podľa vlastného uváženia – kuracie mäso môžete nahradiť šunkou, alebo sa mäsu môžete úplne vyhnúť.
Sviatočný recept na želé vajíčka z youtube kanála Nat Ura.
Potrebujeme:
1/2 kuracích pŕs
1/2 zeleru
1 petržlen
1 mrkvu
1 bobkový list
5 zrniek nového korenia
vodu
soľ
želatínu
vajcia
1 červenú papriku
petržlenovú vňať
konzervovanú kukuricu
konzervovaný hrášok
1 jablko
1 cibuľu
1 nakladanú uhorku
1 vajce
mleté čierne korenie
majonézu
Postup:
Do hrnca na sporáku vložíme kurací filet.
Pridáme na polovicu prekrojenú mrkvu a petržlen.
Ďalej pridáme zeler, bobkový list a korenie.
Zalejeme vodou a pridáme soľ.
Prekryjeme pokrievkou a dusíme asi hodinu.
Po uvarení vyberieme zeleninu z vývaru (neskôr ju použijeme na šalát).
Do malej misky pridáme želatínu, zalejeme vodou a zamiešame.
Pridáme dve lyžice vývaru, premiešame, nalejeme do hrnca s vývarom a premiešame.
Do vajíčok spravíme pomocou noža dierku.
Obsah vylejeme do misky a vajíčka vložíme do prázdnej hlbokej misy.
Prázdne škrupiny zalejeme vriacou vodou.
Škrupiny sterilizujeme zvonku aj zvnútra.
Papriku a uvarené mäso nakrájame na malé kocky.
Na spodok škrupiny vložíme kúsok petržlenovej vňate.
Ďalej vložíme kukuricu, hrášok, papriku a kuracie mäso.
Potom nalejeme vývar a vajcia vložíme do chladničky, kým zmes nestuhne.
Po stuhnutí želé odstránime škrupinu z vajec.
Pripravíme si šalát: do misy pridáme zvyšné mäso, kukuricu a hrášok.
Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a pridáme do šalátu.
Pridáme na kocky nakrájanú uvarenú mrkvu, petržlen a zeler.
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, uhorku a uvarené vajce.
Posolíme, posypeme čiernym korením a premiešame.
Nakoniec pridáme majonézu a dobre zamiešame.
Želé vajíčka servírujeme spolu so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: