Želé-smotanové kocky s ovocím: Krémové pokušenie, ktorému neodoláte!

Vynikajúci koláčik, ktorý môžem pripravovať pokojne aj každý deň. Mojej rodine sa nikdy neomrzí. Vyskúšajte ho aj vy, je skutočne vynikajúci!

Vynikajúci koláčik, ktorý môžem pripravovať pokojne aj každý deň. Mojej rodine sa nikdy neomrzí. Navyše, dá sa obmieňať na tisíc spôsobov – vyskúšajte iné ovocie, alebo namiesto kakaa pridajte do cesta mleté orechy alebo vanilkový cukor. Pôvodná verzia je však pochopiteľne najlepšia.

Potrebujeme:

100 g rozpusteného masla

100 g kryštálového cukru

4 vajcia

70 g hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ bal. prášku do pečiva

Krém:

200 ml smotany na šľahanie

400 g kyslej smotany s vyšším percentom tuku

1 bal. stužovača

3 lyžice práškového cukru (prípadne podľa chuti)

4 ks kivi

Na vrch:

1 bal. želatíny v prášku 10 g

250 ml vody

1 lyžicu kryštálového cukru

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s trochou cukru do hustého snehu. Zvyšný cukor ušľaháme so žĺtkami a rozpusteného masla do peny. Nakoniec primiešame kakaový prášok, múku a prášok do pečiva a opatrne primiešame sneh.

Plech s rozmermi 20×30 cm vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút.

Zo smotany, cukru a stužovača ušľaháme hustú šľahačku. Potom vmiešame kyslú smotanu.

Želatínu pripravíme podľa návodu – necháme napučať v studenej vode a potom preložíme na plameň, pridáme cukor a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Do želatíny pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Na vychladnuté cesto navrstvíme smotanový krém a uhladíme. Na krém uložíme kolieska kivi a nakoniec želatínu.

Necháme vychladiť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

titulná foto: reprofoto receptneked