Želé-smotanové kocky s ovocím: Krémové pokušenie, ktorému neodoláte!

11

Vynikajúci koláčik, ktorý môžem pripravovať pokojne aj každý deň. Mojej rodine sa nikdy neomrzí. Navyše, dá sa obmieňať na tisíc spôsobov – vyskúšajte iné ovocie, alebo namiesto kakaa pridajte do cesta mleté orechy alebo vanilkový cukor. Pôvodná verzia je však pochopiteľne najlepšia.

Potrebujeme:

100 g rozpusteného masla

100 g kryštálového cukru

4 vajcia

70 g hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

½ bal. prášku do pečiva

Krém:

200 ml smotany na šľahanie

400 g kyslej smotany s vyšším percentom tuku

1 bal. stužovača

3 lyžice práškového cukru (prípadne podľa chuti)

4 ks kivi

Na vrch:

1 bal. želatíny v prášku 10 g

250 ml vody

1 lyžicu kryštálového cukru

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s trochou cukru do hustého snehu. Zvyšný cukor ušľaháme so žĺtkami a rozpusteného masla do peny. Nakoniec primiešame kakaový prášok, múku a prášok do pečiva a opatrne primiešame sneh.

Plech s rozmermi 20×30 cm vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút.

Zo smotany, cukru a stužovača ušľaháme hustú šľahačku. Potom vmiešame kyslú smotanu.

Želatínu pripravíme podľa návodu – necháme napučať v studenej vode a potom preložíme na plameň, pridáme cukor a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Do želatíny pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Na vychladnuté cesto navrstvíme smotanový krém a uhladíme. Na krém uložíme kolieska kivi a nakoniec želatínu.

Necháme vychladiť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

titulná foto: reprofoto receptneked

Témy:


Pridajte svoj komentár