Úžasné ŽELÉ kocky s jahodami: Fantastický koláč s kyslou smotanou a ovocím, deti ho doslova milujú!

Vynikajúci koláč s jahodami, želatínou a plnkou z kyslej smotany.

Ideálny dezert počas jahodovej sezóny.

 

 

U nás doma ho milujú hlavne deti, ale určite si pochutnáte aj vy, dospelí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Korpus:

4 ks vajce

200 g kryštálový cukor

8 lyžíc horúca voda

8 lyžíc olej

200 g hladká múka

1/2 bal. práškok do pečiva

štipka soľ

Krém:

3 kelímky kyslá smotana

2 kelímky smotana na šľahanie

6 lyžíc práškový cukor

1 bal. vanilkový puding bez varenia Olé

Ďalej:

jahody

1 bal. želatína červené želé

Voliteľné:

Marmeláda

Postup:

 

 

Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny.

Prilejeme vodu a olej.

Potom pridáme múku s práškom do pečiva.

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.

 

 

Cesto rozotrieme na stredne veľký plech (40x27cm).

Plech treba pred pečením vymazať maslom a vysypať hrubou múkou – iba dno.

Koláč sa pečie  20 minút na 170 stupňov.

 

 

Potom nechať vychladnúť.

Vychladnutý korpus môžeme pomazať marmeládou.

Následne natrieme krémom.

Krém:

V mise zmiešať smotany, šľahačku a cukor.

Potom vsypať puding a všetko zľahka premiešať.

 

 

Na krém uložíme nakrájamné čerstvé jahody.

Nakoniec zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale.

Ak chcete hrubšiu vrstvu želatíny odporúčam toto:

Použila som 3 balíčky červeného tortového želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne vychladnúť.

 

 

Koláč necháme stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay