plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná ŽELÉ torta, ktorá ohúri každého: Upiekla som jednoduchú piškótu a pridala ovocie – chutnejší dezert som v živote nejedla!

Jedna úžasná a efektná ovocná torta, ktorá vyzerá prekrásne a ešte lepšie chutí. Podľa návodu z youtube ju zvládne každý!

Jedna úžasná a efektná ovocná torta, ktorá vyzerá prekrásne a ešte lepšie chutí. Podľa návodu z youtube ju zvládne každý!

Potrebujeme:

Piškóta (forma s priemerom 21 cm)

vajcia – 6 ks

múka hladká – 150 g

cukor – 130 g

soľ – 1 štipka

Náplň:

konzervovaný ananás – 1 plechovka

krémový syr – 400 g

krém 33% – 200 ml

práškový cukor – 150 g

kokosové vločky – 80 g

vanilkový extrakt – 10 g

Čokoládová poleva:

biela čokoláda – 100 g

maslo – 30 g

Želé:

voda

Cukrárenské želé číre

Krém na dozdobenie torty:

maslo – 100 g

práškový cukor – 100 g

krémový syr – 300 g

Dekorácie:

ovocie podľa chuti – napríklad granátové jablko, pomaranč, hrozno, mäta, citrón…

Postup:

Piškótu si pripravíme tak, že bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Postupne po jednom vmiešame žĺtky, ostatné prísady a vymiešame jednotné cesto. Navrstvíme do formy, ktorej dno vyložíme papierom a pri teplote 180 stupňov upečieme – trvá to asi 30-35 minút. 

Vyberieme z formy, necháme vychladnúť a rozkrojíme na 3 časti.

Pripravíme si krém. Smotanu vyšľaháme s cukrom, vmiešame krémový syr, kokos a vanilku.

Okraje formy na pačenie, v ktorej sme piekli tortu vyložíme fóliou. Na dno uložíme prvý plát cesta, navrstvíme 1/2 krému, uložíme ananás, priložíme druhým plátom cesta a opäť navrstvíme krém a ananás. Priklopíme posledným plátom cesta a dáme do chladničky stuhnúť, aby sa chute prepojili.

Poznámka: tortové pláty si pri plnení krémom navlhčíme šťavou z ananásu.

Teraz si odležanú tortu (ja som nechala 4 hodiny odležať) nakrojíme do „spádu“.

 

Otvorené miesto potrieme bielou čokoládou, ktorú sme si rozpustili s maslom.

Teraz na toto miesto uložíme ovocie, ktoré sme si zvolili.

Prirpavíme si krém  – vyšľaháme maslo s cukrom a krémovým syrom. Použijeme dozdobenie okrajov ovocnej vrstvy, zvyšok odložíme bokom.

Takto pripravenú tortu zafixujeme pomocou fólie.

Želatínu pripravíme podľa návodu a nalejeme pomocou lyžice.

Necháme stuhnúť. Opatrne odstránime z formy, zložíme fóliu a dozdobíme krémom.

Nádherná torta je hotová!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes