plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento Zebra koláč môžete robiť aj KAŽDÝ DEŇ, trvá to len MINÚTKU: Jednoduchý a lacný recept na výborný dezert!

Tento Zebra koláč môžete robiť aj každý deň, trvá to len minútku a výsledok je fantastický.

Vynikajúci koláčik dvoch farieb je nielen chutný a rýchly, ale pripravíte ho len z pár prísad.

 

 

Z tohto cesta robím aj bábovky, je nadýchané a chutí luxusne.

Recept sme našli na kanáli Kochen mit Hanna.

Potrebujeme:

4 vajcia

130 g cukru

10 g vanilkového cukru

štipka soli

100 ml slnečnicového oleja

180 ml mlieka

300 gramov hladkej múky

15 g kypriaceho prášku

2 lyžice kakaa

70-80 ml mlieka

rastlinný olej

Postup:

 

 

V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Pridáme soľ aj vanilkový cukor.

Dobre premiešame.

 

 

Vmiešame tekuté prísady – mlieko a olej.

Teraz si do hmoty postupne preosejeme múku a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na dve polovice.

V samostatnej miske si zmiešame kakao s mliekom a rozmiešame.

Vmiešame do jednej polovice cesta.

 

 

Teraz si pripravíme podlhovastú formu na pečenie.

Vymastíme ju olejom a začneme vrstviť cesto.

Najskôr 4 lyžice vetlého cesta navrstvíme do stredu formy a na svetlé cesto 4 lyžice tmavého cesta.

 

 

Takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.

Pečieme asi 45-55 minút pri teplote 180 ° C.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Videonávod nájdete TU.

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes