Tento Zebra koláč môžete robiť aj každý deň, trvá to len minútku a výsledok je fantastický.
Vynikajúci koláčik dvoch farieb je nielen chutný a rýchly, ale pripravíte ho len z pár prísad.
Z tohto cesta robím aj bábovky, je nadýchané a chutí luxusne.
Recept sme našli na kanáli Kochen mit Hanna.
Potrebujeme:
4 vajcia
130 g cukru
10 g vanilkového cukru
štipka soli
100 ml slnečnicového oleja
180 ml mlieka
300 gramov hladkej múky
15 g kypriaceho prášku
2 lyžice kakaa
70-80 ml mlieka
rastlinný olej
Postup:
V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme soľ aj vanilkový cukor.
Dobre premiešame.
Vmiešame tekuté prísady – mlieko a olej.
Teraz si do hmoty postupne preosejeme múku a prášok do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Cesto rozdelíme na dve polovice.
V samostatnej miske si zmiešame kakao s mliekom a rozmiešame.
Vmiešame do jednej polovice cesta.
Teraz si pripravíme podlhovastú formu na pečenie.
Vymastíme ju olejom a začneme vrstviť cesto.
Najskôr 4 lyžice vetlého cesta navrstvíme do stredu formy a na svetlé cesto 4 lyžice tmavého cesta.
Takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.
Pečieme asi 45-55 minút pri teplote 180 ° C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Videonávod nájdete TU.