Recept z youtube na chrumkavý a chutný šalát, vhodný aj ako ľahká večera, ktorý pozná len málokto.
Potrebujeme:
300-400 g bielej kapusty
1/2 cibule
300-400 g červenej kapusty
1 žltú papriku
1 paradajku
1 uhorku
1 zelené jablko
1 mrkvu
citrónovú šťavu
soľ
čierne korenie
Na omáčku:
80 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
40 g majonézy (ideálne domácej majonézy bez oleja)
30 g horčice
1 strúčik cesnaku
Na bruschettu:
1 chlieb alebo bagetu
kôpor
petržlen
2 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
čierne korenie
Postup:
Na doske si najemno nakrájame kapustu a pridáme ju do väčšej misy.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu, červenú kapustu a na malé kocky nakrájanú žltú papriku.
Ďalej do zmesi pridávame na kocky nakrájanú paradajku, uhorku a jablko.
Pridáme aj nahrubo nastrúhanú mrkvu.
Odšťavíme 1/2 citróna a šťavou polejeme zmes. Do menšej misky pridáme kyslú smotanu, majonézu, horčicu.
Všetko spolu dobre premiešame.
Potom do zmesi pridáme roztlačený strúčik cesnaku a zamiešame.
Zeleninovo-jablčný šalát posypeme soľou, čiernym korením.
Na vrch pridáme omáčku a všetko dobre premiešame.
Chlieb alebo bagetu nakrájame na tenké krajce.
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Krajce polejeme olivovým olejom.
Dáme ich zapiecť do rúry pri teplote 200°C na 5-7 minút.
Kôpor s petržlenom najemno nasekáme a pridáme do malej misky.
Potom pridáme olivový olej, nastrúhaný cesnak, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
Zmes dôkladne rozotrieme na opečené krajce chleba a môžeme aj so šalátom servírovať.
Dobrú chuť!