plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravý ovsený koláč s jablkami: Túto fantastickú maškrtu si môžete pokojne dopriať bez výčitiek!

Pripravte si tento zdravý ovsený koláčik podľa receptu z youtube a budete môcť maškrtiť bez výčitiek!

 

 

Potrebujeme:

120 g masla

160 g hnedého cukru alebo medu

štipku soli

3 vajcia

100 g hladkej múky

150 g ovsených vločiek

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL škorice

4 jablká

1 pomaranč alebo citrón (kôru aj šťavu)

Postup:

Maslo nechajte zmäknúť a cukor môžete nahradiť medom.

 

 

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme štipku soli a šľaháme 5 minút.

Potom po jednom zašľaháme vajcia a šľaháme ďalšie 2 minúty.

 

 

Múku si preosejeme a zmiešame ju s ovsenými vločkami, škoricou a práškom do pečiva.

Túto suchú zmes zapracujeme do maslovej zmesi postupne v troch krokoch.

Vymiešame homogénnu hmotu a teraz si pripravíme jablká.

 

 

Ošúpeme ich, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky.

Polejeme ich pomarančovou alebo citrónovou šťavou a premiešame.

Do ovseného cesta pridáme kôru z citróna alebo pomaranča, nakrájané jablká a zapracujeme.

Formu si vymastíme a rovnomerne do nej navrstvíme celú hmotu. Povrch uhladíme.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 – 50 minút.

Po uplynutí tejto doby urobíme test špáradlom, aby sme zistili, či je koláč už dobre upečený.

Pre zdravší variant ho môžete posypať mletými orechmi, prípadne jemnou vrstvou práškového cukru (nie je to nutné).

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes