plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravý orechový zákusok mojej svokry – úplne bez múky: Presladené zákusky už u nás nikto nechce, každý pýta len túto pochúťku!

Tento zákusok je vynikajúci a navyše máte ho pripravený za chvíľku. Je zdravší, ako zákusky, ktoré bežne pripravujeme - neobsahuje múku a obsahuje len minimum cukru - ja používam trstinový cukor nie klasický kryštáľ.

Tento zákusok je vynikajúci a navyše máte ho pripravený za chvíľku. Je zdravší, ako zákusky, ktoré bežne pripravujeme – neobsahuje múku a obsahuje len minimum cukru – ja používam trstinový cukor nie klasický kryštáľ. Do plnky dávam namiesto cukru med, vďaka čomu je koláčik ešte lepší!

Potrebujeme:

Na cesto:

8 vajcia

5 polievkové lyžice trstinového cukru alebo kokosového cukru

1 lyžicu medu

1 lyžicu kakaa

220 gramov najemno nasekaných, alebo mletých orechov

Náplň:

500 gramov jemného tvarohu

250 gramov mascarpone (namiesto mascarpone môžete dať tvaroh)

250 ml smotany na šľahanie

1 lyžicu medu

3 žĺtky

Hrsť – alebo aj dve hrste kokosu (voliteľné)

Horkú čokoládu rozpustenú na ozdobu (asi 50 g)

Postup:

Žĺtky ušľaháme s polovicou cukrom a medom do peny, potom vmiešame kakao. Bielky ušľaháme s druhou polovicou cukru a nakoniec opatrne vmiešame do snehu aj mleté orechy. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Necháme chvíľku vychladnúť, dáme dole papier a cesto necháme potom úplne vychladnúť.

Šľahačku izbovej teploty, zmiešame so žĺtkami, medom, preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania uvaríme redšiu kašu. Necháme vychaldnúť. Mascarpone si rozmiešame s tvarohom a medom a následne vmiešame s vychladenou šľahačkou a žĺtkami. Rozotrieme na korpus a necháme vychladnúť. Na vrch nastrúhame čokoládu, alebo pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Necháme struhnúť a môžeme podávať.

Dá sa robiť aj verzia bez žĺtkov a bez varenia – Mascarpone si pri nízkych otáčkach rozšľaháme so šľahačkou. Tvaroh s medom. Obe hmoty zmiešame a pridáme aj strúhaný kokos. Tento krém je tiež výborný!

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Najlepšie recepty na dnes