plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZDRAVÝ koláč za 5 minút (iba tri prísady): Žiadne kondenzované mlieko, žiadna múka ani cukor – deti pýtajú stále dupľu!

Zdravý a veľmi chutný dezert, ktorý si môžete dopriať pokojne aj na diéte.

Jeho základom sú len tri prísady, pričom každá je zdravá aj sama o sebe a spolu tvoria dokonalé spojenie pre váš dnešný dezert.

 

 

Výborný recept sme našli na youtube.

Okrem toho, že si na ňom s rodinou výborne pochutnáte, tu sú aj zdravotné výhody hlavnej prísady – ovsených vločiek:

-prospieva tráveniu,

-prospieva zraku (obsahujú luteín),

-obsahuje množstvo živín,

-stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),

-obsahuje vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,

-optimalizuje činnosť tenkého čreva,

-zasýti a energiu uvoľňuje postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,

-znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,

-tlmí zvýšenú činnosť štítnej žľazy,

-znižuje cholesterol,

-prevencia cukrovky, stabilizuje hladinu cukru v krvi,

-nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,

-zlepšuje spánok,

-zmierňuje stres a únavu,

-prevencia rakoviny tráviaceho traktu.

 

 

Potrebujeme:

170 g tmavej kvalitnej čokolády

375 ml kokosového mlieka

2¾ šálky (220 g) ovsených vločiek

Postup:

 

 

Okrúhlu formu na pečenie  s priemerom 18 cm vymastíme maslom.

Dno vyložíme papierom na pečenie a tiež natrieme maslom. Odložíme bokom.

Čokoládu nasekáme nadrobno.

V malom hrnci privedieme k varu kokosové mlieko.

Pridáme nasekanú čokoládu a varíme a miešame spolu asi 2 minút, kým sa zmes perfektne prepojí a je úplne hladká.

Teraz do zmesi pridáme ovsené vločky.

Všetko dôkladne premiešame, aby sa hmota prepojila.

Cesto nalejte do formy.

Dobre uhladíme pomocou lyžice alebo varešky.

Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom chladte najmenej 4 hodiny, alebo kým nie dezert dostatočne stuhnutý.

 

 

Podávame s bielym jogurtom alebo čerstvým ovocím.

Ak chcete, môžete ozdobiť orechmi alebo posypať kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes