15-minútový bylinkový syr na celý týždeň: Bez syridla, chutí výborne a je lepší ako ten z obchodu!

Všetci vieme, aké dôležité je začať deň správnym jedlom. Raňajky nám dodávajú energiu a silu pre produktívnu prácu, a správne zvolené prísady prispievajú k lepšiemu metabolizmu. Nie je však vždy možné, tráviť ráno čas zložitou prípravou jedla. Stavte preto na domáci syr z kefíru, byliniek a rasce – je výborný pre trávenie, zdravý a ľahký.

domáci syr s bylinkami a kmínom

© Depositphotos

Domáci syr s rascou, bylinkami a celozrnným pečivom predstavuje ideálne raňajky, alebo olovrant, ktorý ulahodí aj vášmu zdraviu.

syr s rascou a bylinkami

© Depositphotos

...

Syr je dobré urobiť deň vopred, aby sa stihol dobre odležať.

Ako si vyrobiť syr doma

PRÍSADY

  • 1 l kefíru
  • 1 l mlieka
  • 6 vajec
  • 4 lyžičky soli
  • 1/3 lyžičky červenej papriky
  • štipka kmínu
  • 1 strúčik cesnaku
  • malá kytičku rôznych byliniek: kôpor, koriander, zelenú cibuľku

PRÍPRAVA

Ak chcete začať, nalejte mlieko a kefír do hrnca a položte na sporák, počkajte, kým sa mliečna zmes dobre nezohreje (ale nie je potrebné priviesť až do varu). Kým budete čakať, zmiešajte vajcia so soľou, a keď sa zmes zahreje, nalejte vaječnú zmes do mliečnej zmesi a miešajte na miernom ohni, kým sa srvátka neoddelí.

ochutený domáci syr s rascou a bylinkami

Po vypnutí nechajte zmes vychladnúť asi 2 minúty.

syr s greeny recept

Vezmite cedník, položte doň gázou, preložte do 2 vrstiev a nalejte syrovú hmotu. Zmiešajte bylinky s cesnakom a pridajte ku syru spolu s červenou paprikou.

syr s greeny doma

Gázu zabaľte do uzla a nechajte odtekať.

tvaroh so zelenými doma

Keď je srvátka úplne odtečená, na vrch syra dajte misku s vodou: bude plniť úlohu ťažítko, odstráni prebytočnú vlhkosť.

Nechajte syr v chladničke na noc, a ráno už dostanete chutné občerstvenie.

syr s greeny doma

© Depositphotos