plny-hrniec_transparent_negativ.png

Letný cuketovo-smotanový koláč bez múky: Ľahký, rýchly a úžasne chutný!

Vynikajúci koláčik zo sezónnej zeleniny a ryže, ktorý bude mať určite úspech úspech. Chutí skvele a navyše, nemusíte sa obávať kalórií navyše.

Vynikajúci koláčik zo sezónnej zeleniny a ryže, ktorý bude mať určite úspech úspech. Chutí skvele a navyše, nemusíte sa obávať kalórií navyše.

Potrebujeme:

150 g uvarenej ryže

100 g tvrdého syra nastrúhaného

2 vajcia

1 cuketu (ako alternatívu môžeme použiť baklažán, alebo zvoliť 1/2 baklažánu a 1/2 cukety)

1 mrkvu

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

1 vajce

70 g syru feta

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku olivového oleja

1 lyžičku citrónovej šťavy

Soľ a korenie podľa chuti

 

 

Olivový olej na vymastenie plechu

Postup:

Uvarenú ryžu zmiešame s vajíčkami a nadrobno nastrúhaným syrom. Vymiešame jednotnú hmotu.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom a ryžové cesto navrstvíme na dno.

Pripravíme si náplň. V miske rozmiešame syr feta, pridáme smotanu, lyžičku olivového oleja, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a vajce. Dobre premiešame a nakoniec pridáme soľ a korenie.

Cuketu nastrúhame na tenké kolieska, osolíme a necháme chvíľu vypotiť. Potom zlejeme prebytočnú tekutinu. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.

Na ryžové cesto navrstvíme plátky cukety a strúhanú mrkvu. Potom roovnomerne nanesieme smotanovo-syrovú zmes a uhladíme.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30-40 minút.

Upečený koláč posypeme lístkami čerstvej bazalky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ivona.bigmir

Najlepšie recepty na dnes