plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravý a úžasne chutný banánový puding

Poctivá domáca výroba a kvalitné suroviny sú zárukou zdravého dezertu alebo sladkých víkendových raňajok pre celú rodinu.

Moje deti milujú na raňajky teplý puding s piškótami. Kedže mám cez víkend viacej času ako cez týždeň, rozhodla som sa, že tentokrát to nebude žiaden puding z prášku, ale poctivá domáca pochúťka. Navyše v zdravej úprave z kvalitných ingrediencií, pri ktorých som si istá, že svojej rodine dávam len to najlepšie! :-)

Potrebujeme:

2 a ½ šálky plnotučného mlieka

4 žĺtky (ideálne z domácich vajec)

2 lyžice masla

2 zrelé banány

¼ šálky kukuričného škrobu

150 g celozrnných sušienok

½ lyžičky vanilkového extraktu

1/3 šálky kokosového cukru (môžeme nahradiť medom)

Štipku soli

Postup:

Pripravíme si panvicu, alebo hrniec s hrubším dnom a nasypeme doň škrob, soľ a cukor. Prilejeme mlieko, žĺtky a premiešame.

Panvicu preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, až kým sa na hladine nezačnú tvoriť bublinky. Zmes zložíme z plameňa a prepasírujeme cez jemné sito. Potom pridáme vanilku, maslo a premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Necháme chvíľu vychladnúť a potom vrstvíme do pohárov striedavo so sušienkami alebo ceráliami a kolieskami banánov.

Môžeme podávať ihneď alebo nechať stuhnúť v chladničke a podávať ako studený dezert.

Ozdobíme kolieskami banánov a drvenými sušienkami.

Prajeme vám dobrú chuť!  :-)

 

Najlepšie recepty na dnes