Najlepšie jedlá sú tie, ktoré skvele chutia a pritom sú zdravé a plné vitamínov.
Také jedlo je skvelým palivom pre vaše telo.
Preto dnes máme pre vás výborný recept na chutný šalát!
Tento postup z youtube je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
2 zrelé avokáda
1 papriku
1 uhorku
jarnú cibuľku
150 – 200 g cherry paradajok
100 g konzervovanej kukurice
220 g slnečnicového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
2 PL bavorskej horčice
2 PL agávového sirupu
2 strúčiky cesnaku
1 citrón
1 PL jablčného octu
Na sendviče:
1 avokádo
jarnú cibuľku
4 vajcia
pažítku
šťavu z 1/2 citróna
soľ
čierne mleté korenie
3 – 4 PL majonézy
1 bagetu
olivový olej
Postup:
Avokádo si prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a ošúpeme.
Potom ho nakrájame na kocky, rovnako ako aj očistenú papriku.
Šalátovú uhorku si umyjeme a nakrájame na pol krúžky, ktoré vložíme do misy k avokádu a paprike.
Teraz pridáme nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku, nakrájané cherry paradajky, konzervovanú kukuricu.
Pripravíme si omáčku.
Do misky si nalejeme olej, mlieko a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra.
Potom omáčku osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a 2 lyžice agáve sirupu.
Nezabudnite ani na prelisovaný cesnak, šťavu z polovice citróna.
Všetko mixérom opäť dobre pomixujte.
Do hrnca s vodou a 1 lyžicou jablčného octu si dáme uvariť vajcia.
Šalát medzitým dobre premiešame s pripravenou omáčkou a pokvapkáme šťavou z druhej polovice citróna.
Na sendviče si do misky vložíme ošúpané a na kocky pokrájané avokádo, pridáme olúpané nakrájané vajcia a nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku.
Všetko polejeme šťavou z citróna, osolíme, okoreníme a zmiešame s majonézou.
Bagetu si nakrájame na krajce, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, osolíme.
Polejeme olivovým olejom.
Pečieme 5 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.
Potom bagetu vyberieme, natrieme na ňu avokádovo – vajíčkovú zmes a podávame spolu so šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU