Zdravé, rýchle a chutné: Pripravte si tento skvelý šalát, na ktorom si zaručene pochutnáte a urobíte aj niečo pre zdravie!

Najlepšie jedlá sú tie, ktoré skvele chutia a pritom sú zdravé a plné vitamínov. 

Také jedlo je skvelým palivom pre vaše telo. 

Preto dnes máme pre vás výborný recept na chutný šalát!

 

 

...

Tento postup z youtube je veľmi jednoduchý. 

Potrebujeme:

2 zrelé avokáda

1 papriku

1 uhorku

jarnú cibuľku

150 – 200 g cherry paradajok

100 g konzervovanej kukurice

220 g slnečnicového oleja

100 ml mlieka

soľ

čierne mleté korenie

2 PL bavorskej horčice

2 PL agávového sirupu

2 strúčiky cesnaku

1 citrón

1 PL jablčného octu

Na sendviče:

1 avokádo

jarnú cibuľku

4 vajcia

pažítku

šťavu z 1/2 citróna

soľ

čierne mleté korenie

3 – 4 PL majonézy

1 bagetu

olivový olej

Postup:

Avokádo si prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a ošúpeme. 

Potom ho nakrájame na kocky, rovnako ako aj očistenú papriku.

Šalátovú uhorku si umyjeme a nakrájame na pol krúžky, ktoré vložíme do misy k avokádu a paprike.

 

 

Teraz pridáme nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku, nakrájané cherry paradajky, konzervovanú kukuricu.

Pripravíme si omáčku.

Do misky si nalejeme olej, mlieko a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. 

 

Potom omáčku osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a 2 lyžice agáve sirupu. 

Nezabudnite ani na prelisovaný cesnak, šťavu z polovice citróna.

Všetko mixérom opäť dobre pomixujte. 

Do hrnca s vodou a 1 lyžicou jablčného octu si dáme uvariť vajcia.

Šalát medzitým dobre premiešame s pripravenou omáčkou a pokvapkáme šťavou z druhej polovice citróna.

 

 

Na sendviče si do misky vložíme ošúpané a na kocky pokrájané avokádo, pridáme olúpané nakrájané vajcia a nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku.

Všetko polejeme šťavou z citróna, osolíme, okoreníme a zmiešame s majonézou. 

Bagetu si nakrájame na krajce, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, osolíme.

Polejeme olivovým olejom. 

Pečieme 5 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C. 

Potom bagetu vyberieme, natrieme na ňu avokádovo – vajíčkovú zmes a podávame spolu so šalátom. 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay