Zdravý a chutný obed, vhodný aj pri redukčnej diéte: Toto jedlo je plné zeleniny a chutí naozaj skvele!

Myslíte si, že zdravé jedlo nemôže byť chutné? Mýlite sa a presvedčí vás o tom tento chutný recept z youtube. Základom je kapusta, veľa zeleniny a je vhodný aj pri redukčnej diéte.

Potrebujeme:

4 vajcia

1 ČL čierneho korenia

1 balíček prášku do pečiva

40 ml olivového oleja (4 PL)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

40 ml mlieka (4 PL)

120 g bielej alebo celozrnnej múky (4 lyžice)

2 zemiaky

2 mrkvy

1 pór

500 g hlávkovej kapusty (1 malá hlávka kapusty)

2 kapie

petržlenovú vňať

100 g syra (čedar)

voliteľné: sezamové semienka

Postup:

Na hrubom strúhadle si nastrúhame očistené zemiaky, aj mrkvu. Pór si nakrájame na kolieska a kapustu na malé kúsky.

Všetky tri suroviny vložíme do veľkej misy, pridáme nakrájanú kapiu, aj petržlenovú vňať a premiešame.

V samostatnej mise si vyšľaháme metličkou vajcia, pridáme čierne korenie, prášok do pečiva, olej, mlieko a dobre premiešame.

Pridáme múku a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú vylejeme na zeleninu.

 

Zeleninovú zmes navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 25 minút. Posypeme strúhaným syrom, sezamom a dáme zapiecť ešte na  15 minút. Hotovo. Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: