plny-hrniec_transparent_negativ.png

2 zemiaky, 4 lyžice múky, 500 g kapusty. Najchutnejšie rýchle jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!

Zdravý a chutný obed, vhodný aj pri redukčnej diéte: Toto jedlo je plné zeleniny a chutí naozaj skvele!

Myslíte si, že zdravé jedlo nemôže byť chutné?

 

 

Mýlite sa a presvedčí vás o tom tento chutný recept z youtube.

Základom je kapusta, veľa zeleniny a je vhodný aj pri redukčnej diéte.

Potrebujeme:

4 vajcia

1 ČL čierneho korenia

1 balíček prášku do pečiva

 

 

40 ml olivového oleja (4 PL)

40 ml mlieka (4 PL)

120 g bielej alebo celozrnnej múky (4 lyžice)

2 zemiaky

2 mrkvy

1 pór

500 g hlávkovej kapusty (1 malá hlávka kapusty)

 

 

2 kápie

petržlenovú vňať

100 g syra (čedar)

voliteľné: sezamové semienka

Postup:

Na hrubom strúhadle si nastrúhame očistené zemiaky, aj mrkvu.

Pór si nakrájame na kolieska a kapustu na malé kúsky.

Všetky tri suroviny vložíme do veľkej misy.

 

 

Pridáme nakrájanú kapiu, aj petržlenovú vňať a premiešame.

V samostatnej mise si vyšľaháme metličkou vajcia.

Pridáme čierne korenie, prášok do pečiva, olej, mlieko a dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú vylejeme na zeleninu.

Zeleninovú zmes navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 25 minút.

 

 

Posypeme strúhaným syrom a sezamom.

Dáme zapiecť ešte na  15 minút.

Hotovo.

Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes