Zdravý a chutný domáci syr zo 4 surovín: Je podobný feta syru a neobsahuje žiadne zbytočné pridané látky!

Vynikajúci domáci syr, ktorý je podobný známemu a obľúbenému feta syru.

Teraz si ho podľareceptu z portálu souspark vyrobíte veľmi jednoducho aj sami doma.

 

 

Potrebujeme:

2 l mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 – 2 PL soli

400 g kyslej smotany

6 vajec

Postup:

Do hrnca si nalejte mlieko.

Pridajte soľ.

Premiešajte a priveďte do varu.

 

 

 

 

Ak nemáte radi príliš slaný syr, soli uberte.

Radšej si potom podľa chuti dosoľte.

Vyšľahajte vajcia.

 

 

 

Keď mlieko vrie, pridajte k nemu vaječnú hmotu spolu s kyslou smotanou.

Dobre premiešajte, aby sa vajcia nezrazili.

Povarte asi 5 minút:

mali by ste vidieť, ako sa robia hrudky a srvátka sa oddelí. 

 

 

 

 

Cedník vystelieme gázou vo viacerých vrstvách.

Nalejeme doňho hmotu.

Precedíme, potom dobre vyžmýkame.

Navrchu prekryjeme gázou a utlačíme.

Keď je syr úplne vychladnutý, zaťažíme ho a vložíme do chladničky.

Ak chcete, aby bol syr jemnejší, pridajte miesto smotany kefír (200 g).

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay