Zdravšie a chutnejšie: Chrumkavé kuracie rezne so syrom, pripravené v rúre!

Vyskúšajte kuracie rezne trochu inak – bez vyprážania a pripravené naraz v rúre. Je to zdravšie, pohodlnejšie a výsledku to rozhodne neuberie na chuti, práve naopak.

Vyskúšajte kuracie rezne trochu inak – bez vyprážania a pripravené naraz v rúre. Je to zdravšie, pohodlnejšie a výsledku to rozhodne neuberie na chuti, práve naopak. Trojobal je totiž vylepšený o strúhaný syr, vďaka ktorému rezne chutia ešte lepšie!

Potrebujeme:

2 rezne z kuracích stehien – vykostené a bez kože

Soľ, čierne korenie

Na trojobal:

1 vajce

1 lyžicu mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku kremžskej horčice

1 strúčik cesnaku

Hladkú múku

¾-1 šálku strúhanky

80 g strúhaného syra

1 lyžičku sladkej papriky

Voliteľné – zelené bylinky

Postup:

Kuracie mäso očistíme, omyjeme a naklepeme ako na klasické rezne. Posypeme soľou a korením a odložíme na chvíľu bokom.

Pripravíme si prísady na trojobal. Vajce rozmiešame s horčicou, mliekom (príp. smotanou) a cesnakom. Strúhanku zmiešame so strúhaným syrom a paprikou v samostatnej nádobe. Múku taktiež nasypeme do samostatnej nádoby.

Rezne obaľujeme ako klasicky – v múke, vaječnej a nakoniec v strúhankovej zmesi

Obalené rezne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme trochou oleja, alebo na mäso uložíme plátky masla a vložíme do vyhriatej rúry (190 stupňov). Prvých 15-20 minút pečieme prikryté alobalom a potom približne rovnaký čas odkryté. Doba pečenia závisí od veľkosti a hrúbky mäsa, ako aj od samotnej rúry. Rezne musia mať na povrchu zlatistohnedú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)