Šupu z pomaranča viac nevyhadzujte: Skombinujte ju so škoricou a využite všetky zdravotné výhody, ktoré táto kombinácia prináša!

Pomaranče sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete. Šupy väčšinou každý vyhodí, ale vedeli ste, že pomarančová kôra má viac vitamínu C ako samotné ovocie? Z tohto videa na youtube sme sa dozvedeli, ako si pripraviť nápoj z pomarančových šupiek a škorice, ktorý má množstvo zdravotných výhod. 

Kôra z tohto citrusového ovocia sa používa na prevenciu proti mnohým chorobám.

Vysoký obsah výživných látok prispieva k posilneniu imunitného systému a zvyšuje odolnosť voči chorobám dýchacích ciest, bronchitíde a závažných stavov chrípky.

Je tiež vhodný na boj proti žalúdočnej nevoľnosti, páleniu záhy a pomáha vyčistiť hrubé črevo od nahromadeného odpadu.

...

Blahodárne účinky tohto nápoja:

  • posilňuje imunitný systém
  • prevencia proti chrípke a chorobám dýchacích ciest
  • pôsobí proti žalúdočnej nevoľnosti
  • má protizápalový účinok
  • pomáha bojovať proti nespavosti
  • pôsobí ako afrodiziakum
  • znižuje hladinu cholesterolu
  • podporuje chudnutie
  • zlepšuje funkciu močových ciest
  • pomáha detoxikovať organizmus

Potrebujeme:

1 chemicky neošetrený pomaranč

0,5kg vody

1 tyčinku škorice

1 ČL medu

Postup:

Pomaranč si dobre umyte, kôru následne ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky. Do hrnca dajte zovrieť vodu, vložte do nej pokrájanú kôru, tyčinku škorice a povarte prikryté pokrievkou asi 7 minút.

Potom vypnite sporák, nechajte ešte lúhovať a nakoniec čaj sceďte do šálky.

Pridajte lyžičku medu, premiešajte a vypite.

Pite na raňajky pol hodinu pred jedlom a jednu šálku si doprajte aj pred spaním, pre lepší a pokojnejší spánok.

Kontraindikácie: Ak užívate lieky na cukrovku, srdcové choroby alebo ochorenie pečene, nadmerné množstvo pomarančovej kôry vám môže spôsobiť ťažkosti ako sú bolesti hlavy, rozmazané videnie, celková slabosť. Preto je dôležité neprekračovať odporúčanú dennú dávku a pred užívaním tohto nápoja sa poraďte so svojim lekárom.