plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fit príloha z krafiolu a syra: Vyskúšajte zdravé pečené krokety, na ktorých si pochutná celá rodina!

Vedeli ste, že obľúbené krokey môžu byť tiež zdravým pokrmom? Stačí, ak ich pripravíte podľa tohoto receptu.

Rýchla a zdravá príloha, alebo pokojne aj samostatné jedlo. Vynikajúce krokety z karfiolu a syra pečené v rúre vás určite presvedčia, že aj zdravé jedlo môže chutiť skvele!

Potrebujeme:

400 g karfiolu

200 g nakladanej červenej papriky

100 g strúhaného  syra s nižším obsahom tuku

1 vajce

1 ½  sezamových semienok

2 lyžice celozrnnej strúhanky (môžeme nahradiť aj obyčajnou)

1 ½ lyžice najmeno nasekanej petržlenovej vňate

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku morskej soli

Čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice a dáme variť do vriacej vody.

Kým sa karfiol varí, na suchej panvici zľahka opražíme sezamové semienka.

Nakladanú papriku nakrájame na malé kocky a v miske zmiešame s petržlenovou vňaťou, nadrobno nakrájaným cesnakom, vajíčkom, strúhankou a  syrom.

Uvarený karfiol scedíme a rozmixujeme v mixéry a pridáme k ostatným ingredienciám. Zmes dochutíme soľou a korením. Mokrými rukami z hmoty tvarujeme jednotlivé krokety, ktoré ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Ak sa nám hmota zdá príliš riedka, pridáme strúhanku.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým krokety nie sú na povrchu zlatisté.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Moje krokety síce vyzerajú skôr ako malé placky alebo fašírky, ale pokojne si ich môžete vyformovať do tvaru, ktorý vám vyhovuje. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes