plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mrkvové lievance

Po namáhavom pracovnom týždni si zaslúžite skvelé víkendové raňajky. Vyskúšajtie tieto zdravé mrkvové lievnce, pripravené na masle. Mňam!

Konečne je tu víkend. Doprajte si po námahavom pracovnom týždni skvelé raňajky, ktoré vás príjemne naladia na pohodový víkendový deň.

Potrebujeme:

150 g celozrnnej pšeničnej múky

1 lyžičku mletej škorice

Štipku sušeného zázvoru, mletého klinčeka a muškátového orieška

¼ šálky hnedého cukru

180 ml mlieka

½ lyžičky vanilkového extraktu

2 lyžičky repkové oleja

2 vajcia

2 šálky strúhanej mrkvy

Maslo na vyprážanie

Postup:

Ingrediencie na lievance okrem strúhanej mrkvy spojíme vo väčšej miske a vymiešame cesto. Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu a premiešame, aby nám vznikla homogénna hmota.

Pripravíme si väčšiu panvicu s neprilnavým dnom a rozpustíme na nej trochu masla. Potom z cesta naberačkou dávkujeme jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na masle (asi po dvoch minútach smaženia, ekď sa na povrchu lievancov objavia bublinky, obrátime a smažíme z druhej strany ešte cca 1 minútu).

Podávame s tvarohom, kyslou smotanou alebo medom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: alldayidreamaboutfood

Najlepšie recepty na dnes