plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravé hrnčekové pečivo

Zdravé bagetky, ktoré pripravíte obľúbenou hrnčekovou metódou. Najlepšie chutia ešte teplé!

Zdravé bagetky, ktoré pripravíte skutočne rýchlo a jednoducho. Najlepšie chutia ešte teplé.

Potrebujeme:

1 hrnček=200 ml

1 hrnček celozrnnej ražnej múky

1 hrnček grahamovej múky

½ hrnčeka pohánkovej múky

1 lyžičku sušeného droždia

1 lyžičku soli

½ lyžičky hnedého cukru

3/4 hrnčeka teplej vody

Trochu oleja

Postup:

Všetky tri druhy múky zmiešame vo väčšej nádobe. Pridáme sušené droždie, soľ, cukor a premiešame. Potom pridáme vodu a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto necháme na teplom mieste kysnúť približne 45-60 minút. Potom premiestime a necháme ešte 30 minút odpočívať. Po uplynutí tejto doby cesto naolejovanými rukami rozdelíme na 6 guličiek a každú potom vyformujeme do tvaru bagetky.

84f4cfdef09da8ebbebda82335c82229_view_l

Bagetky premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a encháme ešte chvíľu podkysnúť (kým sa rozohreje rúra). Na povrchu každej bagety urobíme ostrým nožom zárezy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po niekoľkých minútach znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme približne 45 minút – pečivo kontrolujeme.

Upečené bagetky necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes