Ak máte doma konzervu tuniaka a vajíčka, pripravte si túto chutnú a zdravú večeru!

Ak máte doma konzervu tuniaka a vajíčka, vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept.

Rýchla príprava a výborná chuť vám zaručia, že nebudete ľutovať.

Ideálne jedlo keď prídete domov hladní, pretože je raz dva na stole.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Leckerer Kanal.

Potrebujeme:

2 konzervy tuniaka

2 vajcia

jarnú cibuľku

petržlen

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

kôru z 1 bio citróna

1/2 šálky kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu

1 ČL francúzskej horčice

rastlinný olej

uhorky

kôpor

Postup:

Z tuniaka si scedíme šťavu.

Do misy si rozklepneme 2 vajcia.

 

 

Vajcia si vyšľaháme metličkou.

Následne primiešame tuniaka.

 

 

Jarnú cibuľku si nakrájame nadrobno.

Pridáme do tejto zmesi.

 

 

Pridáme si aj nasekanú petržlenovú vňať.

Pridáme aj kôru z jedného citróna.

 

 

Osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku.

Dôkladne premiešame. 

Z hmoty vytvarujeme fašírky a na panvicu si nalejeme rastlinný olej.

 

 

Opekáme dozlatista z oboch strán.

Necháme odkvapkať na papierových utierkach, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.

V miske si vymiešame kyslú smotanu s nadrobno pokrájanými kyslými uhorkami.

Pridáme aj nasekaný kôpor.

 

 

Primiešame horčicu a podávame spolu s fašírkami. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn