Zdravá vajíčková pomazánka s tajnou ingredienciou

Skvelý recept, vďaka ktorému bude vaša vajíčková pomazánka nielen úžasne chutná, ale navyše aj zdravá.

Vajíčková pomazánka je veľmi populárnym receptom, ktorý sa pravidelne objavujú na našom stole. Niet sa čomu diviť, napokon, ide o rýchly a veľmi chutný pokrm, ktorý poslúži ako skvelé pohostenie pre návštevy, či chutná večera s čerstvým pečivom. Najčastejšie sa do receptov na vajíčkovú pomazánku  pridáva majonéza a to samozrejme poriadne nafúkne výslednú kalorickú hodnotu tohto jedla. My vám ukážeme skvelý tip, ako nahradiť majonézu za surovinu, ktorá dodá jedlu plnú a lahodnú chuť, je veľmi zdravá a obsahuje minimum kalórií. Hovoríme o avokáde – tropickú plodinu s mäkkou maslovou konzistenciou. Jej pridaním ku klasickému receptu získate tú najlepšiu vajíčkovú pomazánku.

Potrebujeme:

1 avokádo prekrojené na polovicu

6 vajec uvarených natvrdo

1 lyžicu vínneho octu

1 lyžičku dijonskej horčice

½ lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky najemno nakrájanej cibule

2 lyžice najemno nasekanej pažítky

Postup:

Vajcia nakrájame nadrobno a vnútro avokáda vyberieme a tiež nakrájame nadrobno. Obe ingrediencie preložíme do misky a zmiešame s ostatnými prísadami.