Zdravá vajíčková pomazánka s tajnou ingredienciou

17

Vajíčková pomazánka je veľmi populárnym receptom, ktorý sa pravidelne objavujú na našom stole. Niet sa čomu diviť, napokon, ide o rýchly a veľmi chutný pokrm, ktorý poslúži ako skvelé pohostenie pre návštevy, či chutná večera s čerstvým pečivom. Najčastejšie sa do receptov na vajíčkovú pomazánku  pridáva majonéza a to samozrejme poriadne nafúkne výslednú kalorickú hodnotu tohto jedla. My vám ukážeme skvelý tip, ako nahradiť majonézu za surovinu, ktorá dodá jedlu plnú a lahodnú chuť, je veľmi zdravá a obsahuje minimum kalórií. Hovoríme o avokáde – tropickú plodinu s mäkkou maslovou konzistenciou. Jej pridaním ku klasickému receptu získate tú najlepšiu vajíčkovú pomazánku.

Potrebujeme:

1 avokádo prekrojené na polovicu

6 vajec uvarených natvrdo

1 lyžicu vínneho octu

1 lyžičku dijonskej horčice

½ lyžičky soli

½ šálky najemno nakrájanej cibule

2 lyžice najemno nasekanej pažítky

Postup:

Vajcia nakrájame nadrobno a vnútro avokáda vyberieme a tiež nakrájame nadrobno. Obe ingrediencie preložíme do misky a zmiešame s ostatnými prísadami.

Témy:


Pridajte svoj komentár