plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravá – super chutná bábovka bez pečenia: Z mliečneho krému, orieškov a sušeného ovocia!

Výborný dezert pre každého, kto sa snaží žiť zdravo, ale rád si dopraje niečo sladké pod zub. Túto bábovku pripravíte skutočne jednoducho, rýchlo a celkom bez cukru.

Výborný dezert pre každého, kto sa snaží žiť zdravo, ale rád si dopraje niečo sladké pod zub. Túto bábovku pripravíte skutočne jednoducho a rýchlo, navyše, môže byť celkom bez cukru. Ja som na sladenie použila med.

Potrebujeme:

1 l mlieka

4 lyžice kukuričného škrobu

3 lyžice hladkej alebo polohrubej múky

1 lyžicu masla

1 lyžičku vanilkovej arómy

Na dosladenie: med, stéviu, brezový cukor (môžete použiť aj práškový cukor, pre zdravšiu verziu však odporúčame alternatívne sladidlá)

Do náplne:

(Môžete použiť akékoľvek sušené či čerstvé ovocie, ja som použila toto)

5 ks sušených fíg

5 ks sušených marhúľ

1 banán

½ šálky sušených hrozienok

1/3 šálky sušených brusníc

1 šálku orechov nasekaných nadrobno

Kôru z jedného pomaranča

Na vrch:

Škoricu

Kakao

15-20 lieskových orechov

Postup:

Všetko sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút stáť.

1 liter mlieka nalejeme do hrnca, pridáme škrob, múku a uvaríme hustý puding. Tesne pred dovareníme pridáme vanilkovú arómu, maslo a podľa chuti dosladíme medom (ja mám rada sladké tak som pridala asi 4 lyžice medu) :-).

Puding necháme trochu vychladnúť a vmiešame doň sušené ovocie (väčší kúsky nakrájame na drobnejšie), pridáme strúhanú kôru z pomaranču, orechy aj banán nakrájaný najdrobnejšie. Celú hmotu navrstvíme do bábovkovej formy – ideálne silikónovej aby sa nám bábovka dala dobre vyklopiť.

Odložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť, potom vyklopíme a ozdobíme kakaom, škoricou a orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: selmakemalyildirim

Najlepšie recepty na dnes