plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravá a taká chutná: Nátierka z pečeného cesnaku, ktorej sa nebudete vedieť dojesť!

Pečený cesnak je nielen veľmi účinným antioxidantom a zdrojom dôležitých vitamínov a živím, ktoré potrebujeme práve v období viróz a prechladnutí. Keď ho upečiete v šupke, nielen že si zachová svoje živiny a vitamíny, ale nadobudne celkom novú chuť.

Pečený cesnak je nielen veľmi účinným antioxidantom a zdrojom dôležitých vitamínov a živím, ktoré potrebujeme práve v období viróz a prechladnutí. Keď ho upečiete v šupke, nielen že si zachová svoje živiny a vitamíny, ale nadobudne celkom novú chuť. O výhodách cesnaku pečeného v šupke sa dočítate TU.

Potrebujeme:

50 g masla

2-3 hlavičky cesnaku

Štipku čierneho korenia

1-2 lyžičky olivového oleja

½ lyžičky soli

Sušená rozmarín

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Rúru nastavíme na 170 stupňov. Z hlávok cesnaku odrežeme vrchnú čať tak,a by bolo vivdieť jednotlivé strúčiky (orežme približne 1 cm zvrchu).

Menšiu formu na pečenie vystelieme alobalom a vložíme do nej takto pripravené hlávky cesnaku. Následne ich potrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom, posypeme rozmarínom, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 minút. Keďže každá rúra pečie inak, priebežne môžeme kontrolovať, či je cesnak dostatočne mäkký.

Upečený cesnak necháme vychladnúť, ošúpeme ho a potom zmiešame so zvyšnými prísadami. Aby bola nátierka skutočne jemná, môžeme všetko rozmixovať na hladkú hmotu v kuchynskom robote.

Podávame s hriankami alebo čerstvým chlebíkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gutekueche

Najlepšie recepty na dnes