Vynikajúci šalát z bývalého režimu, ktorý nám aj po tých rokoch chutí najviac. Skúste, je naozaj výborný.
Potrebujeme:
500 g mäkká saláma
2 ks cibule šalotky
4 ks nakladané uhorky
8 ks baranie rohy nakladané 1 -2 kusy
Sterilizovaná kukuriva malá
korenie mleté
200 g majonéza
Marináda:
1 lyžica olej
2 lyžice horčice plnotučná
2,5 lyžice kečup – sladký
1 lyžica worcesterská omáčka
3 lyžice nálev z uhoriek
Postup:
Marináda: v malom hrnci zvaríme za stáleho miešania olej, kečup, horčicu, worcester a nálev.
Salámu nakrájame na slabé rezance a dáme do misy. Pridáme jemne pokrájané cibule, uhorky a na rezance pokrájané kozie rohy alebo iné stredne pálivé feferónky. Pridáme aj scedenú kukuricu.
Okoreníme a prilejeme vychladnutou marinádu a majonézou. Všetko dobre premiešame a uložíme v chlade preležať, najlepšie cez noc.
Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.