Vynikajúci šalát z bývalého režimu, ktorý nám aj po tých rokoch chutí najviac.
Skúste, je naozaj výborný.
Tento recept podávam aj počas osláv, na chlebíčky.
Potrebujeme:
500 g mäkká saláma
2 ks cibule šalotky
4 ks nakladané uhorky
8 ks baranie rohy nakladané 1 -2 kusy
Sterilizovaná kukuriva malá
korenie mleté
200 g majonéza
Marináda:
1 lyžica olej
2 lyžice horčice plnotučná
2,5 lyžice kečup – sladký
1 lyžica worcesterská omáčka
3 lyžice nálev z uhoriek
Na podávanie:
Čerstvé pečivo
Postup:
Marináda:
v malom hrnci zvaríme za stáleho miešania olej, kečup, horčicu, worcester a nálev.
Salámu nakrájame na tenké rezance a dáme do misy.
Pridáme jemne pokrájanú cibuľu.
Uhorky si umyjeme a nakrájame nadrobno.
Pridáme do misky.
A pridáme aj na rezance pokrájané baranie rohy alebo iné stredne pálivé feferónky.
Kukuricu si scedíme z nálevu.
Pridáme ju k surovinám.
Okoreníme.
Prilejeme vychladnutou marinádu a majonézou.
Všetko dobre premiešame.
Uložíme do chladničky odležať.
Ja nechávať odležať cez noc, ale stačí aj pár hodín.
Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)