plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľný Zbojnícky šalát z bývalého režimu – vynikajúci: Presne takto si ho pamätám z lahôdok v našom meste!

Vynikajúci šalát z bývalého režimu, ktorý nám aj po tých rokoch chutí najviac.

 

 

Skúste, je naozaj výborný.

Tento recept podávam aj počas osláv, na chlebíčky.

Potrebujeme:

500 g mäkká saláma

 

 

2 ks cibule šalotky

4 ks nakladané uhorky

8 ks baranie rohy nakladané  1 -2 kusy

Sterilizovaná kukuriva malá

korenie mleté

200 g majonéza

Marináda:

 

 

1 lyžica olej

2 lyžice horčice plnotučná

2,5 lyžice kečup – sladký

1 lyžica worcesterská omáčka

3 lyžice nálev z uhoriek

Na podávanie:

Čerstvé pečivo

Postup:

Marináda:

 

 

v malom hrnci zvaríme za stáleho miešania olej, kečup, horčicu, worcester a nálev.

Salámu nakrájame na tenké rezance a dáme do misy.

Pridáme jemne pokrájanú cibuľu.

 

 

Uhorky si umyjeme a nakrájame nadrobno.

Pridáme do misky.

A pridáme aj  na rezance pokrájané baranie rohy alebo iné stredne pálivé feferónky.

 

 

Kukuricu si scedíme z nálevu.

Pridáme ju k surovinám.

Okoreníme.

 

 

Prilejeme vychladnutou marinádu a majonézou.

Všetko dobre premiešame.

Uložíme do chladničky odležať.

 

 

Ja nechávať odležať cez noc, ale stačí aj pár hodín.

Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes