Zbohom migréna a upchatý nos: Táto nenáročná rastlina je hotový dar z nebies!

Rastlinku zvanú nádchovník už asi mnohí poznáte. Ale dnes vám chceme predstaviť rastlinu, ktorá je známa ako migrénovník.

Už názov napovedá, že táto liečivá rastlina pomáha predovšetkým pri migréne a vďaka portálu napadovy.blog sa v tomto článku dozviete viac o jej liečivých účinkoch.

Táto rastlina pochádza z južnej Afriky a pre svoj rast potrebuje teplo a sucho.

Keďže zle znáša chlad, pestuje sa u nás skôr ako izbová rastlina. 

Ak ho chcete pestovať vonku na terase, treba myslieť na to, že keď začnú klesať teploty pod 10 °C, treba ho premiestniť do tepla.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je to nenáročná rastlina, ktorá vydrží bez vody aj pár dní.

Okrem jeho neobyčajných schopností, liečiť bolesť hlavy a migrénu, je to aj veľmi pekná dekoratívna rastlina s príjemnou vôňou, pripomínajúcou zmes ruží, mäty a kadidla.

Liečivú schopnosť majú jeho listy, ale našu dušu potešia aj jeho kvety, keď v lete rozkvitne.

Vôňa migrénovníka je pre nás ľudí príjemná, avšak na komáre a mole pôsobí odpudzujúco, takže je aj skvelým prírodným repelentom.

Takže okrem bolestí hlavy sa zbavíte aj otravného hmyzu.

Použitie

Pri bolestiach hlavy si stačí rozdrviť listy migrénovníka medzi prstami a inhalovať jeho príjemnú vôňu.

Prináša to okamžitú úľavu nielen pri migréne, ale aj pri nádche a upchatom nose.

Recept na masť proti bolesti hlavy

Migrénovník sa dá použiť aj na výrobu mastičky.

Potrebujeme:

20 lístkov migrénovníka

250 g kokosového oleja, bambuckého masla alebo bravčovej masti

Postup:

Kokosový olej alebo masť rozpustíme a vložíme nakrájané listy migrénovníka.

Povaríme asi 2 hodiny a necháme lúhovať cez noc na chladnom mieste.

Na druhý deň treba masť znovu rozpustiť, precediť cez jemné sitko alebo gázu a naplniť do sterilizovaných suchých nádob.

Skladujte v chlade.

Ak sa vám nechce vyrábať masť, môžete si jednoducho pri bolestiach hlavy potrieť spánky a čelo uvoľnenou šťavou z rozlomených listov. 

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár