plny-hrniec_transparent_negativ.png

11 najobľúbenejších NEPEČENÝCH vianočných dezertov, ktoré máte pripravené za pár minút: Chutia naozaj dokonale!

Najlepšie vianočné dezerty na jednom mieste.

Najlepšie košíčky a sladké guličky na jeden ham.

Nepečené medovníkové guličky

 

 

Potrebujeme:

1 balík medové pláty (cca 240g)

100 gramov orechov zomletých

1⁄2 plechovka kondenzované mlieko sladené

60 gramov masla

1 polievková lyžica med

1 čajová lyžička kakao (nepovinné)

orechy na obaľovanie

Postup:

 

 

Orechy zomelieme, alebo rozmixujeme.

Ak použijete mixér, pridajte k orechom, medové pláty, a rozmixujte ich tiež.

Pridáme kondenzované mlieko, zmäknuté maslo, med a a krátko rozmixujeme.

Podľa chuti môžete lyžičku kakaa.

Z hmoty formujeme rukami guličky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov, alebo rovno na tácu.

V pôvodnom recepte sa odporúčalo nechať hmotu krátko odležať v chladničke, ale mne sa s ňou dobre pracovalo aj hneď.

Hotové guličky (alebo tvary, ktoré si zvolíte) obaľujeme v strúhaných orechoch alebo v kokose a skladujeme v chladničke.

je to výborná a blesková pochúťka.

Luxusné kaštanové košíčky

 

Potrebujeme:

6 tyčiniek Ľadové Kaštany

120 g masla

Plnka:

100 g mletých orechov

70 g cukor práškový

60 g masla

50 ml rumu

1 vanilkový cukor

Na ozdobu – mandľové lupienky, biela poleva …

Postup:

Čokoládové tyčinky rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli.

Polovicu čokolády nalejeme do papierových košíčkov a necháme stuhnúť.

Mleté orechy, práškový cukor, maslo, rum, vanilkový cukor a mlieko dáme do mikrovnky, kým sa všetko spojí. Potom náplň vymiešame do studena.

Rozdelíme ju do košíčka a povrch prelejeme druhou polovicou rozpustených čokoládových tyčiniek.

Ozdobíme napríklad mandľovými lupienkami. necháme stuhnúť, je to výborné!

Punčové guličky

 

Potrebujeme:

250 g rozmrvených piškót (môže byť aj rozmrvený korpus)

0,5 dcl rumu

0,5 dcl ovocnej šťavy-z

100 g orechov

1,2 dcl vody

30 až 50 g kakao

100 g masla

100 g cukru

100 g zaváraneho ovocia/marhule/

1,5 kl punčovej arómy

kokos

1 várová čokoláda

Postup:

Rozmrvený korpus, alebo piškóty dáme do misy, pridáme arómu, rum a ovocnú šťavu.

Pomleté oriešky si môžeme, ale aj nemusíme opražiť – pridáme ich  k mrveničke.

Do kastróla si dáme cukor a vodou, keď sa cukor roztopí pridáme maslo a kakao, počkáme, kým sa maslo rozpustí.

Necháme trošku vychladnúť a pridáme k zmesi.

Dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, ktoré vyváľame v kokose.

Nakoniec môžeme poliať roztopenou čokoládou.

Podávame v košíkoch.

Marlenka guličky

 

Potrebujeme:

1 balenie medových plátkov 145 g

1 lyžica medu

1/2 konzervy karamelového Salka

100 g masla

lyžice mletých orechov (vlašské, lieskové)

mleté orechy na obalenie (prípadne kakao, alebo väčšie kúsky orechov)

Postup:

Plátky nastrúhame alebo nasekáme v robote a všetky suroviny zmiešame ( ja časť plátov nasekám, a časť nechám na hrušie kúsky – ale je to na vás). Vzniknutú hmotu uložíme do chladničky na pár hodín, alebo napríklad aj na noc.

Po odležaní tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mletých orieškoch, alebo v iných chutných prísadách.

Guľky v čokoláde bez pečenia

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes