Už nikdy nebudete riešiť žlté škvrny od potu, špinavý sporák a upchatý odtok: Zbierka geniálnych trikov starých gazdiniek!

Toto využijete každý deň. Na jenom mieste máte geniálne tipy a triky do domácnosti od ostrieľaných gazdiniek.

Chcete, aby váš sporák ostal čistý? Potrite ho tenučkou vrstvou vosku (môžete použiť aj vosk na auto) a zotrite, na sporáku sa neudrží žiadna pripálenina – stačí len pretrieť papierovou utierkou.

Ak chcete ochrániť chrómované kohútiky pred vodnými kvapkami a vodným kameňom, po čistení ich pretrite voskovaným papierom na pečenie. Voda sa na nich neudrží a vydržia čisté omnoho omnoho dlhšie.

Pri žehlení bielych košieľ vžehlite trochu detského púdru do oblasti podpazušia, okolo goliera a zápästí. Je to zázračný trik proti škvrnám od potu!

Pomôcka na čistenie jahôd.

3 šumivé tablety a 1 šálka šálka octu – spoľahlivá kombinácia na upchaté potrubie.

Ak chcete vyčistiť mastnotu z horákov na sporáku – vložte ich do uzatvárateľného vrecka, nalejte do nich  asi 1/4 šálky amoniaku a uzatvorte vrecko. Potom nechajte stáť cez noc (ideálne vonku) ráno len umyte a horáky sú ako nové.

Ako vyčistiť sprchové hlavice? Do vrecka nalejte ocot a do toho ponorte sprchovú hlavicu. Nechajte stáť cez noc, a všetko je čisté a bez vodného kameňa a bez práce!

Ak ste dali tortu do chladničky a nechcete, aby napácha od iného jedla v chaldničke, uložte na tanier aj kúsok navlhčených novín. Tie nasajú pachy a torta bude perfektná.

Aspirín môže nielen zabrániť infarktu, ale aj odstrániť škvrny od potu a zbaviť sa lupín. Ak chcete odstrániťškvrny rozdrvte dostatok piluliek a zmiešajte s vodou na konzistenciu pasty – naneste na škvrny, vyčistite kefkou a potom vyberte ako obvykle. Pre zbavenie sa lupín rozdrvte dva aspiríny a zamiešajte ich do bežného šampónu (bežný šampón, nie ten proti lupinám). Vlasy si umyte ako zvyčajne.

Poskladajte obliečky a posteľné prádlo do obliečok na vankúše, vždy tak budete mať perfektný poriadok a ušetríte miesto.

Skutočný jednoduchý tip – keď otvoríte hnedý cukor, hoďte k nemu aj  niekoľko cukríkov marshmallows, aby ostal mäkký.

Ak chcete odstrániť škvrny z tmavého laku na pokožke, najlepšie to ide pomocou obyčajnej zubnej pasty. Pasta a kefka pomôžu okamžite.

Pár mincí v plastovom vrecku s vodou odpudzuje muchy a komáre. Zaveste pár takýchto vreciek okolo svojho domu – hlavne do okien a dverí.

5 (2)

Kukuričný škrob dokáže rozmotať všetky druhy uzlov. Nasypte trochu priamo do uzla v šnúrky, retiazke, lane.. a rozuzlíte ho úplne jednoducho.

Triky pri varení

Syr nevytečie

Základom je kúpiť si dobrý syr na vyprážanie. To je taký, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30 %.Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar.

Skôr, ako sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazáku. Po obaľovaní sa odporúča dať ešte na pár minút do chladničky.

Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie

Vyprážajte VŽDY až vtedy,  keď je olej dobre rozpálený. Syr smažte asi 1 minútu z každej strany a následne osušte papierovým obrúskom.

Aby malo kurča zlatisú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Prasknuté vajce vám počas varenia nevytečie, ak vodu osolíte.

Ak sa vám bábovka nedá vyklopiť z formy, na chvíľu obrátenú vo forme zabalíme do uteráku namočeného v studenej vode.

Chcete, aby bol váš závin na povrchu zlatistý a krásne chrumkavý? Nie je nič jednoduchšie, pred pečením ho jednoducho potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka.

Ak nechcete aby hrianky – teda vyprážaný chlebík, nenasiakol toľko tuku, postriekajte ho pred pražením trochou vlažnej vody. Bude chutiť ešte lepšie a nebude taký mastný.

Ak chcete, aby sa s hmotou na prípravu pečeňových knedličkov do polievky lepšie pracovalo, nechajte ju 1 hodinu odležať v chladničke.

Chcete nadýchanejšie palacinky? Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Aby sa ryža nerozvarila, do vriacej vody pridáme lyžicu citrónovej šťavy, alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka.

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová tepltoa.

 

Dnes najobľúbenejšie