Pre všetkých, ktorí chcú schudnúť bez hladovania: Zbierka 5 super chutných šalátov, ktoré zasýtia a naštartujú lenivý metabolizmus!

Pre každého, kto chce schudnúť bez hladovania a skutočne zdravo. Ponúkame 5 receptov na chutné, sýte a pritom zdravé šaláty, s ktorými nebudete cítiť hlad a pritom budete chudnúť! Sú pripravené jednoducho a majú veľmi málo kalórií, takže si môžete bez obáv dopriať ktorýkoľvek z nich. Navyše, vďaka spojeniu tej správnej zeleniny a ľahkej zálievky dokážu spoľahlivo naštartovať lenivý metabolizmus.

Pre každého, kto chce schudnúť bez obmedzovania a skutočne zdravo. Ponúkame 5 receptov na chutné, sýte a pritom zdravé šaláty, s ktorými nebudete cítiť hlad! Sú pripravené jednoducho a majú veľmi málo kalórií, takže si môžete bez obáv dopriať ktorýkoľvek z nich. Navyše, vďaka spojeniu tej správnej zeleniny a ľahkej zálievky dokážu spoľahlivo naštartovať lenivý metabolizmus.

Diétne šaláty

Diétny Caesar

Čo potrebujete:

  • 350 g kuracieho mäsa – z pŕs
  • 1-2 vajcia
  • 100 g celozrnného chleba
  • 100 gramov šalátu
  • 3-4 cherry paradajky
  • 2 lyžičky horčice
  • 30 gramov syra parmazánu
  • Soľ
  • Obľúbené korenie do šalátu – bazalka, oregano,…
  • 1 téglik nízkotučného jogurtu
  • 1 hlávku cesnaku
  • citrónovú šťavu

Ako postupovať

  1. Šalát umyjeme, listy osušíme papierovými utierkami a dáme ich do chladničky. Vajcia uvaríme natvrdo.
  2. Mäso uchutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať cez noc.
  3. Chlebík nakrájame na kocky alebo natrháme, preložíme na pelch vystlaný papierom, pokvapkáme trochou olivového oleja a dáme do rúry usušiť.
  4. Na zálievku si zmiešame jogurt s horčicou a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou.
  5. Mäso si sprudka opečieme na troške oleja – ideálne na kontaktom grile bez oleja – prípadne môžete mäsko uvariť alebo upiecť.
  6. Do misy uložíme listy šalátu, pridáme polovicu strúhaného syra, 1/2 zálievky, mäso nakrájané na pásiky, opäť dressing a nakoniec zvyšné prísady – vajcia, rajčiny, krutóny a zvyšný syr.

Šalát s kuracím mäsom

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čo potrebujete:

  • 1 kurací rezeň
  • 3-4 rajčiny
  • 1-2 uhorky
  • 3 stopky zelenej cibule
  • 3-4 vetvičky petržlenu
  • 1/2 hlávky šalátu
  • Olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako postupovať?

  1. Zmiešame si zeleninu v miske.
  2. Nakrájame si mäso na malé kúsky a opečieme na rastlinnom oleji tak, aby sa mäsko zatiahlo a zmäklo.
  3. Na zeleninu si potom uložíme celkom vychladnuté mäsko, posypeme petržlenkou a cibuľkou, soľou, korením a pokvapkáme trochou oleja.

Šalát „Crunchy“

Čo potrebujete:

  • 1 uhorku
  • 150 g kuracích rezňov
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnak
  • 30 gramov ražného chleba
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • soľ
  • biele korenie

Ako postupovať?

  1. Uvaríme si kuracie mäso a potom nakrájame na kúsky. Uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky, cesnak očistíme a pretlačíme.
  2. Syr nastrúhame, premiešame s ostatnými prísadami. Ochutíme kyslou smotanou, soľou a korením.
  3. Chlieb v rúre necháme usušiť asi 15 minút. Potom šalát posypeme kúskami usušeného chlebíka a podávame.

Kapustový šalát

Čo potrebujete:

  • 1 hlávku kapusty
  • 2 mrkvy
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 biely jogurt
  • 2 lyžice francúzskej horčice
  • 1 lyžicu vody
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 0,5 lyžičky semienok feniklu
  • soľ
  • korenie

Ako variť

  1. Nakrájajte cibuľu na tenké plátky, nakrájame si aj mrkvu a kapustu (alebo nastrúhame na strúhadle).
  2. Vo veľkej miske zmiešame jogurt s horčicou, vodou a citrónovou šťavou. Pridáme nakrájanú zeleninu, premiešame, ochutíme soľou, korením a môžeme hneď podávať.

„Jarný“ šalát

Čo potrebujete:

  • 1 jablko
  • 1/3 plechovky kukurice (scedenej z nálevu)
  • 1/2 hlávky kapusty
  • Citrónovú šťavu podľa chuti
  • soľ
  • čierne korenie

Ako variť

  1. Jablko nakrájame alebo nastrúhame, pridáme strúhanú kapustu, kukuricu a všetko premiešame – dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
  2. Zamiešame a môžeme podávať.

zdroj: sovkusom