Už nikdy nebudete váhať, čo na nedeľný obed: Zbierka 27 TOP receptov na rezne pripravené na rôzne spôsoby!

93

Zbierka vynikajúcich receptov na nedeľné rezne. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, nebudete ľutovať. Prinášame vám 27 najobľúbenejších receptov!

Rezne marinované v kyslej smotane

Potrebujeme:

8-10 plátkov bravčových rezňov

Strúhanku

Olej

Na marinádu:

1 téglik kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice solamylu

1 lyžicu vegety

1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Mleté korenie

Postup:

Všetky prísady na marinádu si zmiešame. Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín. Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke. Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.

Bravčové rezne v kefírovom cestíčku

Potrebujeme:

8 väčších kúskov bravčových rezňov

Soľ a korenie

3 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

140 g kefíru

2 veľké vajcia

Soľ a čierne mleté korenie

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice hladkej múky

Postup:

Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu). Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Výborné rezne v bielom jogurte

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ, korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Postup:

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď. Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.

Kuracie rezne v horčicovej marináde so syrom

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ, korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením. Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac. Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime. Podávame s prílohou podľa chuti.

Pečené rezne s kvapkou masla

Potrebujeme:

1,2 kg kuracích rezňov

3 vajcia

3 lyžice múky

Strúhanku

Soľ, čierne korenie, bazalku

50-70 g strúhaného parmezánu

Štipku chilli

1-2 lyžičky cesnakového prášku

100 ml olivového oleja

3 lyžice rozpusteného masla

Postup:

Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov). Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.

Vajcia vymiešame s múkou. Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami. Môžeme dochutiť soľou.

Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke. Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.

Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.

Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob

Potrebujeme:

4 ks vykostených kuracích stehien bez kože

3 ks vajec

4 lyžice kyslej smotany

4 lyžice hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

Soľ a čierne korenie

Zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky. Tie dôkladne osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne. Vypražíme z oboch strán dozlatista. Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.

Fit kuracie rezne

Potrebujeme:

  • 4 kuracie rezne
  • 1 mozzarella nakrájanú na plátky
  • Paradajka nakrájanú na plátky
  • Niekoľko listov bazalky

Ďalej:

  • korenie na kurča
  • 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja

Postup:

Rúru zapneme na 190 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme  (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane. Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.

Kyjevské rezne na plechu

Potrebujeme:

200 g masla

Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno

4 strúčiky cesnaku

Citrónová šťava

Soľ, korenie

4-5 plátkov slaniny

4-5 ks kuracích pŕs

Strúhanka, múka a vajcia na obaľovanie

Olej

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, nakrájanou slaninou, soľou a korením. Pokvapkáme citrónovu šťavou. Náplň zabalíme do fólie – do tvaru rolky a vložíme do chladničky – náplň musí byť dobre vychladená (ja vkladám na 15 min. do mrzáka, aby náplň poriadne stuhla).

Mäso umyjeme, očistíme, vysušíme a ochutíme soľou a korením. Nakrájame na menšie kúsky.

V každom kúsku mäsa spravíme otvor na plnenie. Do týchto otvorov vložíme náplň nakrájanú na kúsky. Aby náplň nevytiekla, zavrieme otvory pomocou špáradiel.

Teraz plnené mäso klasicky obalíme v trojobale.

Rezne zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji tak, aby strúhanka získala zlatistý nádych. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Veľmi šťavnaté kuracie rezne za minútku pripravené

Potrebujeme:

5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie

Postup:

Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.

Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.  Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.

Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania

cotolette di pollo al forno

zdroj: https://blog.giallozafferano.it

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

4 plátky šunky

4 plátky mozzarelly

1 pohár mlieka

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

2 lyžice kukuričnej múky

Olej a soľ

Postup:

Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením,  zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.

Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.

Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.

Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.

Chrumkavé rezene so syrom, bez vyprážania

Potrebujeme:

2 rezne z kuracích stehien – vykostené a bez kože

Soľ, čierne korenie

Na trojobal:

1 vajce

1 lyžicu mlieka

1 lyžičku kremžskej horčice

1 strúčik cesnaku

Hladkú múku

¾-1 šálku strúhanky

80 g strúhaného syra

1 lyžičku sladkej papriky

Voliteľné – zelené bylinky

Postup:

Kuracie mäso očistíme, omyjeme a naklepeme ako na klasické rezne. Posypeme soľou a korením a odložíme na chvíľu bokom.

Pripravíme si prísady na trojobal. Vajce rozmiešame s horčicou, mliekom (príp. smotanou) a cesnakom. Strúhanku zmiešame so strúhaným syrom a paprikou v samostatnej nádobe. Múku taktiež nasypeme do samostatnej nádoby.

Rezne obaľujeme ako klasicky – v múke, vaječnej a nakoniec v strúhankovej zmesi

Obalené rezne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme trochou oleja, alebo na mäso uložíme plátky masla a vložíme do vyhriatej rúry (190 stupňov). Prvých 15-20 minút pečieme prikryté alobalom a potom približne rovnaký čas odkryté. Doba pečenia závisí od veľkosti a hrúbky mäsa, ako aj od samotnej rúry. Rezne musia mať na povrchu zlatistohnedú farbu.

Rezne v syrovom cestíčku

Potrebujeme:

600 g vykostených kuracích stehien bez kože

100 g smotanového syra

2 vajcia

3 strúčiky cesnaku

Hladkú múku

Strúhanku

Soľ a korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky a zľahka osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so smotanovým syrom a primiešame pretlačený cesnak.

Mäso najskôr obalíme v hladkej múke, potom v syrovej zmesi a nakoniec v strúhanke.

Vyprážame na rozpálenom oleji, prebytočný olej odstránime papierovým servítkom.

Obložené rezne na plechu

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou. Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Horčicové rezne

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 lyžicu horčice

2 vajcia

150 ml mlieka

6 lyžíc hladkej múky

1 lyžicu strúhanky

3 lyžice hladkej múky

Soľ a korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

Vajcia zmiešame s mliekom, 6 lyžicami múky a strúhankou.

3 lyžice múky preložíme na tanier a mäso obalíme najskôr v múke a potom v strúhankovej zmesi.

Vyprážame ako klasické rezne na rozpálenom oleji dozlatista.

Plnené rezne za 20 minút

Potrebujeme:

kuracie prsné rezne – 2 ks

syr – 150 g

cesnak – 2 – 3 strúčiky

kôpor podľa chuti

korenie a soľ

Kyslú smotanu (1 téglik) alebo majonézu

olej

Postup:

Mäso nakrájajte na 4 kúsky a na oboch stranách dobre naklepte.

Na náplň zmiešajte kyslú smotanu s kôprom a pretlačeným cesnakom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Mäso ochuťte soľou a korením.

Mäso natrite z jednej strany touto omáčkou.

Syr nastrúhajte na veľkom strúhadle a nasypte na omáčku.

Potom prikryte druhým kúskom mäsa – opäť ochuťte soľou, korením a potrite omáčkou.

Formu na pečenie vymažte olejom, mäso uložte do nej mäso a opäť posypte syrom. Formu zakryte fóliou.

Kuracie prsia sú ďalším chutným a ľahkým receptom

 

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 20 minút.

Do syra môžete pridať aj kúsky ananásu – mäso bude potom šťavnatejšie a chutnejšie. Prípadne môžete použiť čerstvé huby.

Kuracie prsia sú ďalším chutným a ľahkým receptom

Mini kuracie rezne z rúry

Potrebujeme:

5 ks kuracích rezňov

2 lyžičky soli

¼ lyžičky čierneho korenia

¼ lyžičky kajenského korenia

1 lyžičku cesnakového prášku

1 lyžičku červenej papriky sladkej

2 lyžice majonézy

2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice najemno strúhaného parmezánu

1 a ½ šálky strúhanky

2 lyžičky kukuričnej múky

100 ml oleja

Postup:

Kuracie mäso umyjeme a každý kus rozdelíme na priečne na polovicu a potom každú polovicu pozdĺžne rozdelíme na polovicu. Z každého kúska tak získame 4 rezne.

Mäso osolíme koreninami a soľou. Potom k mäsu pridáme majonézu, smotanu, parmezán a všetko premiešame. Prikryjeme fóliou a vložíme na 1-2 hodiny marinovať do chladničky.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme kukuričnou múkou.

Marinované kuracie mäso obalíme v strúhanke, uložíme do misy a pokvapkáme olejom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 210 stupňov 25-30 minút.

Čertovské rezne v jemne pikantnej marináde

Potrebujeme:

5 plátkov bravčového karé

11 lyžičiek solamylu

1 lyžičku mletej rasce

4 strúčiky cesnaku pretlačeného alebo nastrúhaného

1 lyžicku kari

4 väčšie vajcia

2 lyžice majoránky

1 lyžičku pálivej papriky

Postup:

Plátky mäsa naklepeme. V miske zmiešame rozšľahané vajíčka s ostatnými prísadami a do tejto zmesi naložíme mäso. Prikryjeme fóliou a vložíme na celý deň marinovať do chladničky.

Potom jednoducho opražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti.

Ak máte radi ešte výraznejšiu chuť cesnaku, pridajte 1-2 strúčiky nakrájané na plátky aj počas smaženia.

Rezne so smotanou a bohatou oblohou

Potrebujeme:

3 kúsky kuracích pŕs umytých a rozdelených na polovice

400 ml kyslej smotany

1 cibuľu

2 červené papriky

6 plátkov slaninky (alebo tri dlhé rozdelené na polovice)

6 plátky šunky

1 ostrú papriku (voliteľné)

200 g strúhaného syra

2 lyžice horčice

Soľ, mleté čierne korenie, oregana

Postup:

Kuracie mäso rozklepeme, osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na plátky a cibuľku nakrájame na plátky.

Mäso preložíme na plech vymastený olejom a potrieme horčicou. Uložíme plátok slaninky, kúsok papriky kúsok ostrej pariky, cibuľku, plátok šunky a potrieme kyslou smotanou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. 15-20 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.

Rezne na francúzsky spôsob

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

2 ks paradajok nakrájané na plátky

2 ks cibule nakrájané na plátky

1 vajce

100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky

2 lyžice bieleho jogurtu

Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.

Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

Cesnakový rezeň

Potrebujeme (na 4 porcie):

4 ks kuracích rezňov zo stehna (vykostené kúsky bez kože)

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu rastlinného oleja

Bravčovú masť na vyprážanie

Na trojobal:

Hladkú múku

Strúhanku

Soľ

2 vajcia

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame na menšie kúsky – jednotlivé rezne.

Cesnak ošúpeme, pretlačíme a vmasírujeme do kuracieho mäska. Pokvapkáme olejom a necháme marinovať v chladničke niekoľko hodín – ideálne celú noc.

Mäso potom vyberieme a obalíme v klasickom trojobale – múka, osolené vajíčka, strúhanka. Vyprážame na bravčovej masti z oboch strán dozlatista.

Kuracie rezne so šampiónmi

Potrebujeme:

4 ks kuracích rezňov

350 g šampiňónov

1 cibuľu

3 ks mrkve (stredne veľké kúsky)

3 lyžice majonézy alebo kyslej smotany

4 plátky syra

Soľ

Čierne mleté korenie

Olivový olej

Korenie na pečené kura

Postup:

Kuracie rezne umyjeme, osolíme a okoreníme. Mrkvy umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Na panvici rozpálime olej a mrkvu krátko osmažíme (cca 5 minút) a zalejeme 150 ml vody. Panvicu prikryjeme a dusíme, kým mrkva nie je mäkká.

Cibuľku nakrájame nadrobno a krátko osmažíme na oleji. K smaženej cibuľke pridáme aj huby a necháme krátko dusiť – kým huby nezmäknú.

Restované huby a cibuľku zmiešame s mrkvou a keď zmes vychladne, pridáme majonézu. Dôkladne premiešame.

Formu na pečenie vymastíme trochou oleja, uložíme kuracie rezne a na ne navrstvíme hobovo-mrkvovú zmes.  Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Pred koncom pečenia položíme na vrch plátky syra a pečieme, kým sa syr nerozpustí.

Podávame s ryžou alebo inou prílohou podľa chuti.

Kuracie rezne v jogurtovom cestíčku

Potrebujeme:

1 kg kuracích rezňov

200 g strúhaného syra

200 g strúhanky

150 g masla

Marináda:

200 g bieleho jogurtu

1 lyžicu horčice

4 strúčiky cesnaku

2 vajcia

1 lyžicu citrónovej šťavy

1/3 lyžičky chilly korenia

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na jednotlivé rezne. Mäso naložíme do marinády a vložíme na minimálne 1 hodinu do chladničky (ideálne na noc).

Marinované kuracie prsia obalíme v strúhanke zmiešanej so syrom. Takto obalené kuracie kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každý kúsok uložíme plátok masla.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Rezne v zemiakovom kabátiku

Potrebujeme:

450 g bravčovej krkovičky alebo kuracích pŕs

200 g húb

150 g tvrdého syra

1 cibuľu

Soľ a korenie

Kôpor alebo petržlenovú vňať

2-4 zemiaky

2 vajcia

Hladkú múku

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na panvici dozlatista. Syr nastrúhame a kôpor nasekáme nadrobno. Rovnako nakrájame aj huby. Huby pridáme k cibuli a opražíme domäkka.

Mäso nakrájame na plátky a rozklepme. Cibuľovo-hubovú zmes zmiešame so syrom a kôprom. Na každý kúsok mäsa navrstvíme približne 1 lyžicu tejto zmesi. Potom mäso zrolujeme tak, aby náplň bola uprostred.

V samostatnej miske rozšľaháme vajcia, do ďalšej nasypeme múku a nakoniec si pripravíme aj misku a hlboký tanier do ktorého dáme očistené nastrúhané zemiaky. Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhaných zemiakoch. Rukami kúsky zemiakov pritláčame na povrch mäsa, aby krusta držala pohromade.

Fašírky smažíme v rastlinnom oleji dozlatista.

Témy:


Pridajte svoj komentár