plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nikdy nebudete váhať, čo na nedeľný obed: Zbierka 27 TOP receptov na rezne pripravené na rôzne spôsoby!

Zbierka vynikajúcich receptov na nedeľné rezne. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, nebudete ľutovať. Prinášame vám 27 najobľúbenejších receptov!

Zbierka vynikajúcich receptov na nedeľné rezne. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, nebudete ľutovať.

Prinášame vám 27 najobľúbenejších receptov!

Rezne marinované v kyslej smotane

Potrebujeme:

8-10 plátkov bravčových rezňov

Strúhanku

Olej

Na marinádu:

1 téglik kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice solamylu

1 lyžicu vegety

1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Mleté korenie

Postup:

Všetky prísady na marinádu si zmiešame.

Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.

Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.

Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.

Bravčové rezne v kefírovom cestíčku

 

 

Potrebujeme:

8 väčších kúskov bravčových rezňov

Soľ a korenie

3 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

140 g kefíru

2 veľké vajcia

Soľ a čierne mleté korenie

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice hladkej múky

Postup:

Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu).

Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Výborné rezne v bielom jogurte

 

 

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ, korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Postup:

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom.

Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.

Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami.

Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.

Kuracie rezne v horčicovej marináde so syrom

 

 

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ, korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.

Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.

Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Pečené rezne s kvapkou masla

 

 

Článok pokračuje na druhej strane

Najlepšie recepty na dnes