Zbierka vynikajúcich receptov na nedeľné rezne. Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, nebudete ľutovať.
Prinášame vám 27 najobľúbenejších receptov!
Rezne marinované v kyslej smotane
Potrebujeme:
8-10 plátkov bravčových rezňov
Strúhanku
Olej
Na marinádu:
1 téglik kyslej smotany
1 vajce
2 lyžice solamylu
1 lyžicu vegety
1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného
Mleté korenie
Postup:
Všetky prísady na marinádu si zmiešame.
Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.
Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.
Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.
Bravčové rezne v kefírovom cestíčku
Potrebujeme:
8 väčších kúskov bravčových rezňov
Soľ a korenie
3 lyžice hladkej múky
Olej na vyprážanie
Na cestíčko:
140 g kefíru
2 veľké vajcia
Soľ a čierne mleté korenie
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice hladkej múky
Postup:
Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.
Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu).
Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.
Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Výborné rezne v bielom jogurte
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Soľ, korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.
Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami.
Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.
Kuracie rezne v horčicovej marináde so syrom
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ, korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.
Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.
Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Pečené rezne s kvapkou masla