Najchutnejší zázvorový liek proti kašľu a bacilom v ústach: Účinkuje hneď a chutí dokonca aj deťom!

746 0

Tento recept som začala robiť najmä preto, že moje deti zázvor v inej podobe nezjedia. Pri zápaloch hrdla, infekciách, alebo iných problémoch je zázvor nenahraditeľný a hoci v sladkej podobe, jeho účinky sú vynikajúce.Vyskúšajte túto liečivú sladkosť aj vy!

Všetky zdravotné výhody zázvoru sú zachované

Kandizovaný zázvor sa varí v jednoduchom sirupe a potom sa nechá vyschnúť. Zdravotné výhody zázvoru sú aj várou zachované. Avšak značne sa vám zvýši obsah cukru. Je však pravdou, že mnohí ľudia čerstvý zázvor nezjedia a kandizovaný je pre nich jedninou prijateľnou formou.

Potrebuje:

125 g čerstvého zázvoru

1 – 2 šálky vody

1 šálka kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky citrónovej šťavy

Cukor na obaľovanie

Postup:

Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na plátky  hrubé 2-3 mm.

Zázvor zalejeme vodou, preložíme na plameň a keď voda zovrie, varíme pod pokrievkou cca 20 minút (z tejto vody si môžeme časť odobrať a pripraviť z nej skvelý čaj). Pridáme cukor, podľa potreby ďalšiu vodu, šťavu z citróna a varíme ešte 15 – 20 minút, alebo kým sirup nezhustne a nie je lesklý. Zázvor po dovarení necháme cca 1 hodinu oležať v tomto sirupe.

Potom zázvor zo sirupu zlejme, necháme odkvapkať a obalíme v cukre. Necháme na tanieri voľne do druhého dňa, aby zázvor vyschol a potom skladujeme v uzatvárateľnom pohári.

zdroj: pinterest

Témy:


Pridajte svoj komentár