plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dlho hľadaný recept na najlepšie Zázvorovníky k sviatkom: Zaručene hneď mäkké!

Najlepšie zázvorovníky k sviatkom, hneď ako vychladnú, sú mäkké!

Výborný recept na ktorý som natrafila už viacerými rokmi – je od šikovnej pani Ivetky zo stránky mimibazar. Týmto by som ju chcela aj pozdraviť a poďakovať zaň. Zázvorovníky podľa neho pečiem každú Veľkú noc, sú výborné, lahodné a hlavne rýchlo zmäknú. Odporúčam skutočne každému!

Potrebujeme:

350 g hl. múky

250 g práškového cukru

¾ bal. zázvoru

50 g masla

2 vajcia

1 lyžičku salajky (jelenia soľ, amónium)

Postup:

Pripravíme si misku, všetky suroviny do nej jednoducho vložíme a vypracujeme jednotné hutnejšie cesto. Cesto preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek vykrajujeme (ako keď robíte medovníčky).

Jednotlivé kúsky preložíme na plech vystlaný papierom a dáme usušiť do rúry. Pri teplote 200 stupňov snecháme 7-10 minút – každý podľa toho, akú má rúru. Vyberáme, keď sú ružovkasté na povrchu. Celý recept nájete TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka

foto: reprofoto mimibazar

Najlepšie recepty na dnes