Toto je náš rodinný klenot: Domáce zázvorové pivo s ktorým sa vám budú choroby vyhýbať!

Tento recept pripravovala už naša starká. Výborný recept zo závoru, ktorý vám zaručí zdravie počas celej zimy. My ho robíme aj v lete namiesto radlera, treba povedať, že pivo obsahuje aj trochu alkoholu kvôli droždiu a cukru. Množstvo je porovnateľné so spomínaným radlerom.

Tento recept pripravovala už naša starká.

Výborný recept zo závoru, ktorý vám zaručí osvieženie a zároveň posilní zdravie.

My ho robíme aj v lete namiesto radlera.

Treba povedať, že pivo obsahuje aj trochu alkoholu kvôli droždiu a cukru.

Množstvo je porovnateľné so spomínaným radlerom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aké má zdravotné výhody?

Moja starká robila tento nápoj nielen pre osvieženie, ale aj pre zdravie.

Práve preto sme doma mali vždy zásobu tohoto nápoja.

Učila ma, že má veľmi upokojujúci účinok na boľavé svaly, kĺby a boľavý chrbát.

Tiež môže pomôcť ľuďom, ktorí trpia degeneratívnou alebo reumatoidnou artritídou alebo chronickou bolesťou.

Zázvorové pivo je tiež výborné na žalúdok.

Prospieva pri artritíde.

Tiež znižuje hladinu cholesterolu a vysokú hladinu cukru.

A je prospešnýpre krvný obeh a prevenciu zápalových chorení.
Okrem toho zázvor znižuje zlý cholesterol a vysokú hladinu cukru v krvi a je veľmi užitočným riešením pre trávenie a nevoľnosť.

Potrebujeme (na 2 l nápoja):

50-100 ml šťavy zo zázvoru

200 ml šťavy z citrónu

1 g sušeného droždia

200 g hnedého cukru

Vlažná voda

Postup:

 

 

Do plastovej fľaše nasypeme cukor a zalejme ho oboma šťavami.

Dolejeme prakticky až do plna vlažnu vodu tak aby ostal nejaký priestor pre vzduch.

Teraz pridáme kvasnice – práve kvôli nim musí byť voda vlažná – nie horúca ani studená.

Mali by sa použiť pravé pivovarské kvasnice ale môžeme použiť aj obyčajné sušené droždie.

Babička dokonca používala aj čerstvé droždie.

 

 

Droždie meriam tak, že na malú lyžičku nasypem malú kôpku kvasníc a dáme do fľaše.

Fľašu necháme stáť pri izbovej teplote 24 hodín.

Fľašu poriadne uzavrieme a pretrepeme až kým sa cukor nerozpusti.

 

 

Necháme stáť pri izbovej teplote 1-2 dni, fľaška bude natlakovana.

Ak je po 1 dni stále mäkká, pridáme trošku droždia.

Opäť pretrepeme.

 

 

Potom fľašku preložíme do chladničky, alebo na chladné miesto.

Keď budete fľašku otvárať, dávajte si pozor a robte to pomaly, aby vám obsah nevystrelil do kuchyne. :-)

 

 

Pivo chutí skutočne nenapodobiteľne, je výborné.

Ja k nemu pridávam aj klinčeky a škoricu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay