Zázračný slivkový lekvár bez roboty: Kto raz skúsi tento zlepšovák, ten sa už ku klasickému vareniu nevráti!

Najlepší recept, aký som vyskúšala.

 

 

Predtým sme slivkový lekvár celé hodiny varili v hrnci, teraz ho mám hotový za jedinú hodinu a je to úplne bez námahy!

Potrebujeme:

2 kg sliviek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g kr. cukru (rozdelený na dve dávky po 250 g)

2 lyžice octu

1 lyžičku mletej škorice

5 ks rozdrvených klinčekov

4 lyžice rumu

Postup:

 

 

Slivky umyjeme a rozpolíme – kôstky vyberieme.

Potom slivky navrstvíme do hlbšieho pekáča (aby sa doň všetky slivky vošli).

Pokvapkáme octom.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme 20-25 minút – počas pečenia nemiešame.

Potom vyberieme z rúry.

Posypeme prvou dávkou cukru.

 

 

Opäť vložíme do rúry na 15 minút.

Dáme piecť na ďalších 15 minút.

Vyberieme.

 

 

Posypeme zvyšným cukrom.

Opäť vložíme na 10-15 minút do rúry.

Potom stačí už len vybrať z rúry.

 

 

Pokvapkať rumom a posypať koreninami.

Ponorným mixérom rozmixujeme.

 

 

Len naplníme do čistých pohárov na zaváranie (okraj pohárov musí ostať čistý).

Uzavrieme a otočíme hore dnom.

Zabalíme do deky.

Necháme celkom vychladnúť a máme hotovo!

 

 

Rada na záver:

Niekedy sa môžu slivky po treťom pečení zdať príliš vodnaté.

Vtedy vložte ešte na 15-20 minút do rúry.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn