Zázračný sirup z rebarbory: Poradí si so zápchou a upokojí nervy – najlepší domáci sirup na celý rok!

Rebarbora sa z našich záhrad stále viac vytráca, je to však veľká škoda. Táto zelenina obsahuje veľa vitamínov A a B. Zlepšuje kvalitu vlasov a kože a blahodárne pôsobí na činnosť čriev. Veľké dávky rebarbory majú laxatívny účinok, naopak malé prinášajú úľavu pri hnačke. Siahnuť by po nej mali tiež tí, ktorí sa snažia schudnúť, pretože na seba viaže tuky. Obsahuje aj draslík, ktorý podporuje vylučovanie vody z tela a v neposlednom rade množstvo vlákniny, ktorá pomáha telu zbaviť sa rýchlejšie toxínov. Rebarbora je bohatá na vápnik nevyhnutný pre stavbu kostí a dôležitý pre ženy v menopauze.

Účinky rebarbory na zdravie:

  • Účinne podporuje imunitný systém
  • Účinne detoxikuje celý organizmus od škodlivín
  • Antiseptické účinky (proti zápalové)
  • Prečisťuje krv a podporuje jej tvorbu
  • Podporuje trávenie a vylučovanie žlče
  • Zlepšuje pravidelnú stolicu, odstraňuje plynatosť
  • Podporuje metabolizmus a chudnutie
  • Močopudné účinky, reguluje vodu v tele
  • Prevencia kardiovaskulárnych ochorení
  • Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol
  • Podporuje tvorbu červených krviniek
  • Prevencia proti Anémii a Osteoporózy
  • Podporuje tvorbu pevných kostí a kĺbov
  • Zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov
  • Lieči kožné poranenia a ochorenia
  • Podporuje zdravý nervový systém
  • Eliminuje stres, nervozitu a nespavosť

Recept na výborný rebarborový sirup!

 

Potrebujeme:

  • 1 kg rebarbory
  • 4 šálky vody
  • 8 šálok cukru

Postup:

Rebaroboru umyte, ošúpte a nakrájajte na 2 cm kúsky. Zalejte ju vodou v hrnci a priveďte k varu. Povarte ju 20 – 30 minút, a potom ju rozmixujte. Preceďte cez sitko znovu do hrnca opäť zahrejte. Pridajte  cukor. Povarte 5 minút. Horúci sirup dávame do čistých pohárkov, zatvoríme a obrátime hore dnom.

Necháme vychladnúť a následne uchovávame na chladnom tmavom mieste..

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pri podávaní zmiešame s vodou a s ľadom. výborný je aj na sladenie dezertov.