Zázračný sirup z ďateliny: Čistí krv, lieči kašeľ a tú chuť budete milovať v každom čajíku a letnej limonáde!

Ďatelina lúčna je jedenou z tých rastliniek, na ktoré natrafíme pri každej prechádzke v prírode. Sú ňou doslova obsypané lúky a možno na ňu natrafíte aj na vašom trávniku. Ďatelina je nielen pekná na pohľad, ale aj nesmierne užitočná bylinka.

Ďatelina lúčna je jedenou z tých rastliniek, na ktoré natrafíme pri každej prechádzke v prírode. Sú ňou doslova obsypané lúky a možno na ňu natrafíte aj na vašom trávniku. Ďatelina je nielen pekná na pohľad, ale aj nesmierne užitočná bylinka.

Ďatelina je zázračná bylinka:

  • Obsahuje látky známe ako izoflavóny, ktoré pôsobia ako hormón estrogén v tele. Používa sa na liečbu návalov horúčav a ďalších príznakov menopauzy.
  • Pôsobí blahodárne pri bolesti prsníkov spôsobnej hormonálnymi zmenami v období menopauzy.
  • Upravuje nepravidelnú menštruáciu.
  • Prevencia rakoviny prsníka.
  • Udržiava pleť pevnú, bez vrások, vyživenú a mladistvú.
  • Zvonku vyčistí rany a je vhodná aj na zmiernenie ekzémov, vyrážok a zápalov v ústnej dutine.
  • Pomáha pri zápale priedušiek, kašli a prechladnutí.
  • Poskytuje úľavu pri pri dne a reumatizme.
  • Výborná, ako detox – zbavuje telo toxínov
  • Pomáha pri hnačke a tráviacich ťažkostiach.

Sirup z ďateliny

Tento sirup oceníte hlavne v časoch chrípky. Pomáha proti bolesti hrdla, lieči zápaly, tlmí dráždivý kašeľ, lieči bronchitídu a moja starká vždy vravievala, že čistí krv. Pomáha aj pri tráviacich ťažkostiach.

Potrebujeme:

plný 4l hrniec kvetov ďateliny

2 kg kryštálové cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 nakrájaný citrón

1/2 lyžice kyseliny citrónovej

4 l vody

zaváraninové poháre, najlepšie izbovej teploty.

Postup:

Kvety (ktoré sme si nechali chvíľu na slniečku) dáme do hrnca, zasypeme cukrom, pridáme vodu, citrón, kyselinu citrónovú premiešame a necháme odstáť na balkóne  aspoň 48 hodín.

Pomocou odšťavovača, alebo utierky získame šťavu. Dáme na plameň a privedieme takmer do varu – tesne pred bodom varu vypneme, scedíme a nalejeme do sterilizovaných pohárov. Obrátime a necháme 20 minút odpočinúť. Ja už viac nesterilizujem, ale ak chcete, môžete 15 minút v hrnci, je to na vás. Sirup je výborný na sladenie limonád, čajíkov a zvlášť počas choroby je doslova neoceniteľný. Povedzte o ňom aj vašej rodine a priateľom.