Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, jednoduché a veľmi lahodné.
prísady
cesto:
- 200 g masla alebo margarínu
- 100 g kyslej smotany
- 3 žĺtky
- 1 polievková lyžica octu
- 350-400 g hl. múky
náplň:
- 3 bielky
- 1 pohár kr. cukru
- mleté orechy
- práškový cukor na posypanie
príprava
Nasypte múku do misky, a potom pridajte nakrájaný alebo nastrúhaný vychladený margarín alebo maslo. Vypracujte v rukách na drobivú zmes. Pridajte kyslú smotanu, žĺtky a ocot. Rýchlo vymieste cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte ho do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Plech vysteľte s papierom na pečenie. Vyšľahajte bielky s cukrom. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na kruh, narežme na trojuholníky.
Každý trojuholník natrieme snehom, posypeme orechmi a zrolujeme.
Rožteky uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 180 stupňov, kým rožteky nezískajú zlatistú farbu. Hotové pečivo obalíme v práškovom cukre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)