Zázračný recept na jemné rožteky z kyslej smotany: Vyskúšajte ku káve alebo čaju, sú neprekonateľné!

Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, rýchle a veľmi lahodné.

Výborné rožteky ku kávičke, chrumkavé, jednoduché a veľmi lahodné.

prísady

cesto:

  • 200 g masla alebo margarínu
  • 100 g kyslej smotany
  • 3 žĺtky
  • 1 polievková lyžica octu
  • 350-400 g hl. múky

náplň:

  • 3 bielky
  • 1 pohár kr. cukru
  • mleté ​​orechy
  • práškový cukor na posypanie

príprava

Nasypte múku do misky, a potom pridajte nakrájaný alebo nastrúhaný vychladený margarín alebo maslo. Vypracujte v rukách na drobivú zmes. Pridajte kyslú smotanu, žĺtky a ocot. Rýchlo vymieste cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte ho do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Plech vysteľte s papierom na pečenie. Vyšľahajte bielky s cukrom. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na kruh, narežme na trojuholníky.

Každý trojuholník natrieme snehom, posypeme orechmi a zrolujeme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rožteky uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 180 stupňov, kým rožteky nezískajú zlatistú farbu. Hotové pečivo obalíme v práškovom cukre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)