Zázračný malinový džem bez roboty: Kto raz skúsi tento zlepšovák, ten sa už ku klasickému vareniu nevráti!

Nemieša sa, je vynikajúci a pripravený bez práce. Skúste džem z letného ovocia – napríklad z černíc, malín, alebo egrešov. je to úplne jednoduché.

Potrebujeme:

  • 2 kg ovocia (bez stopiek, bez kôstok), napr. čerešne, černice, jahody, ríbezle, marhule, broskyne, černice, maliny, egreše
  • 500 g krupicového cukru
  • 1 lyžica octu
  • 4 lyžice rumu
  • prísady, ktorými chcete džem dochutiť – čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol

Postup:

Ovocie umyte, osušte. Vyberajte len čerstvé, nepoškodené plody. Odkôstkujte ich, odstopkujte.

Ovocie dajte na pekáč a zalejte octom.

Rúru zapnite na 220 °C. Ak je už predhriata, vložte do nej pekáč s ovocím. Pečte 20 minút.

Vyberte von z rúry, prisypte polovicu cukru a pečte ďalších 15 minút. Nemiešajte!

Potom vyberte von z rúry, pridajte zvyšok cukru, vybrané prísady a opäť nemiešajte. Pečte ďalších 10 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pekáč vyberte z rúry, pridajte rum a premiešajte. Vrelý džem naplňte do sklenených pohárov, ktoré sú čisté a suché.

Poriadne zatvorte a otočte vrchnákom dole. Nechajte úplne vychladnúť.

zdroj: mora