Zázračná kúra na prechladnutie, zapálené hrdlo aj virózy: 1 lyžica pred spaním a do rána je po chorobe – pomáha aj pri chudnutí!

Mám pre vás 2 perfektné domáce lieky na boľavé hrdlo, proti prvým príznakom chrípky a podľa môjho deda aj na lepší život :-). Liek číslo jeden je navyše aj výborný prostriedok na chudnutie.

Potrebujeme:

2 väčšie citróny (najlepšie chemicky neošetrené)
1 koreň zázvoru – cca 10 cm dlhý
med

Postup:

Do robota dáme očistený, na väčšie kusy nakrájaný zázvor a rozmixujeme ho na malé kúsky. Potom pridáme na hrubšie plátky nakrájané citróny a všetko rozmixujeme na zhruba rovnako veľké kúsky, rovnako ako zázvor.

Rozmixovanú zmes dáme do umytého pohára. Zázvorovou zmes v pohári obložíme dookola na plátky nakrájaným citrónom a zalejeme medom kúsok pod vrch poháre. Uzavretú fľaštičku dáme najlepšie do chladničky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Naložený zázvor s medom a citrónom necháme v chladničke odležať 3 dni a potom ho môžeme konzumovať ako čaj (1 kopcovitú čajovú lyžičku zalejeme horúcou, nie však vriacou vodou), tak aj samotný (vrelo odporúčam pri bolestiach v krku).

Liek môjho deda na zdravie a dobrý život!

Jedným z najpríjemnejších receptov proti jesennému nachladnutiu, virózam a bolestiam v krku je slivovica s medom, zázvorom a citrónom – všeliek môjho deda. Stačí si dať za lyžicu do čaju a vypiť pred spaní. Potom šup do postele. Upozorňujem, že tento liek je naozaj len pre dospelých a tiež je nutné použiť naozaj domácu slivovicu – nie lacné náhrady s arómami.

Do litrovej fľaše nalejte dve deci medu, pridajte najemno strúhaný zázvor (najlepšie dve vrchovaté lyžice, ak chcete mať nápoj naozaj účinný, pridajte ešte jednu lyžicu) a šťavu z jedného (alebo z dvoch, podľa chuti) citrónov. Zalejte slivovicou a nechajte stáť aspoň týždeň v izbovej teplote. Potom elixír preceďte cez plátno alebo veľa jemné sitko. Nápoj je hotový. Ostrá chuť zázvoru postupom času prestane byť tak výrazná, avšak konzerváciou v alkohole si váš liek zachová všetky vitamíny o niečo dlhšie. Tiež výrazná chuť zázvoru postupom času bude slabnúť.