Tento typ čaju ju vylepšenou variantnou cibuľového čaju, ktorý ako vieme nie každému chutí. Tento chutí výborne a môžem zaručiť, že aj najmenším. Výborný je na priedušky (hneď v ten deň sa uľaví a vykašliava sa ). Výborný recept od pani Eriky P.
Potrebujeme:
cukor
cibuľu
vodu
ak máte tak aj zázvor
Postup:
Túto liečivú zmes (čaj) robím od oka a na koniec zvyknem pridávať aj trochu zázvoru. V hrnci si skaramelizujeme cca 6 pl. kr. cukru takto ho pomaly rozpúšťame – keď je cukor rozpustený, zoberieme studenú vodu a nalejeme cca do pol hrnca. Robievam v stredne veľkom hrnci! Chcela by som upozorniť, že keď nalejete vodu dajte pozor, lebo zmes začne bublať a aj striekať. Netreba sa ľakať treba znížiť plameň a keď nám cela hmota stvrdne miešame a postupne sa rozpustí. Do zmesi pridáme na pol prekrojenú cibuľu aj so šupou (nechávame len posledné šupy z cibule) a varíme 15min. Potom podávame.Chutí výborne aj deťom a dokonca pomohol aj pri zápale pľúc.
Prajeme vám veľa zdravia! :-)