Zázračný kapučíno krém, ktorý perfektne drží aj bez želatíny či stužovačov: Do zákuskov, tort aj nepečených dezertov je neprekonateľný!

Výborný receptík, ktorý robím aj na sladké poháre. Chutí výborne a mne dokonca chutí ešte viac, ako parížska šľahačka.

Výborný receptík, ktorý robím aj na sladké poháre. Chutí výborne a mne dokonca chutí ešte viac, ako parížska šľahačka.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone

120 g bielej čokolády

1 lyžicu práškového cukru

4 ks kapučína v sáčkoch (spolu 30 g)

...

Postup:

V hrnci zahrejeme smotanu a pridáme nelámanú bielu čokoládu. Pridáme kapučíno, zahrievame za stáleho miešania a keď sa čokoláda rozpustí a celá zmes sa spojí, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Vychladenú zmes necháme na noc v chladničke.

Mascarpone našľaháme s cukrom tak, aby nám vznikla nadýchaná krémová konzistencia.

Z chladničky vyberieme smotanovo-čokoládovú hmotu a ušľaháme podobne ako klasickú šľahačku – do zhustnutia. Nakoniec opatrne vmiešame mascarpone hmotu a náš krém je hotový.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)