plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný guláš BEZ VARENIA, podľa mojej svokry: Nikdy by som nepovedala, že fantastický guláš sa dá pripraviť bez práce!

Svokra mi poradila tento skvelý recept, bez práce. Stačí len dať do rúry a môžete sa tešiť na výsledok. Guláš je strašne dobrý, svokre za tento recept dodnes ďakujem.

V našej rodine sme všetci veľkými fanúšikmi gulášov na najrôznejšie spôsoby. Kedže je však príprava tohto jedla pomerne zdĺhavá a prácna, hľadala som spôsoby, ako si ju uľahčiť. Svokra mi poradila tento skvelý recept, bez práce. Stačí len dať do rúry a môžete sa tešiť na výsledok. Guláš je strašne dobrý, svokre za tento recept dodnes ďakujem.

Potrebujeme:

1,5 kg mäsa – hovädzieho alebo bravčového

3 veľké cibule

5 strúčikov cesnaku

2 kocky bujónu (hovädzieho)

1 plechovku paradajkového pretlaku

2 lyžičky gulášového korenia

1 lyžičku pálivej papriky

3 lyžičky sladkej papriky

3 lyžice zemiakového škrobu

2 ks zelenej papriky nakrájané nadrobno

1,5 l vody

Soľ podľa chuti

Voliteľné: hrášok, kápia

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno. Pripravíme si pekáč (musí mať aj pokrievku) a vložíme doň mäso, cibuľu, cesnak a všetky ďalšie prísady (bujón vložíme do zmesi celý – netreba rozmiešať vo vode). Nakoniec zalejeme vodou a premiešame.

Potom pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 90 minút – dĺžka pečenia závisí od zvoleného mäsa, ale aj od rúry.

Podávame s chlebíkom, knedľou alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Pavla

Najlepšie recepty na dnes