Zázračný chlieb: Bez múky, droždia, prášku do pečiva – nemôže byť zdravší!

Pripravte si doma neskutočne chutný chlieb, ktorý je nielen lahodný, ale aj zároveň zdravý.

U nás ho pripravujem takmer každý deň, keďže v obchode už chlieb nekupujem.

 

 

Neskutočne chutný a zároveň zdravý chlieb podľa receptu z youtube kanála Weltverborgen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

150 g ovsených vločiek (100 g obyčajných a 50 g jemných ovsených vločiek)

130 g slnečnicových semien

100 g ľanového semena (z toho 50% je mleté ľanové semienko)

60 g nasekaných lieskových orechov

20 g tekvicových semien

20 g chia semiačok

20 g šupiek psyllia

1 ČL soli

1-2 PL agávového sirupu (voliteľné)

3 PL rastlinného oleja

350 ml vody

Postup:

Do veľkej misy pridáme ovsené vločky.

Pridáme aj slnečnicové semená, nasekané lieskové orechy a ľanové semeno.

Ďalej pridáme tekvicové semená, chia semiačka a šupky psyllia.

 

 

Semená premiešame a pridáme soľ.

V malej miske zmiešame olej, agávový sirup.

Nalejeme do zmesi.

 

 

Nakoniec do zmesi pridáme vlažnú vodu.

Všetko spolu premiešame a vymiesime rukou.

Misu prekryjeme a necháme odstáť minimálne 2 hodiny.

 

 

 

Potom cesto opäť premiesime.

Vložíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a navlhčenou špachtľou zarovnáme.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C (horný a spodný ohrev).

 

 

Chlieb vyberieme z formy, odstránime papier.

Preložíme na plech vystlaný papierom.

Dáme ho piecť na ďalších 40 minút pri teplote 200°C.

Po upečení necháme chlieb úplne vychladnúť.

Môžeme ho servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay