plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný chlebík z cmaru: Nemusíte riešiť miesenie, ani kysnutie – najjednoduchší recept pod slnkom!

Úžasný chlebík z cmaru - netreba ho zdĺhavo miesiť a ani čakať na vykysnutie. Je výborný, odporúčam každému!

Úžasný chlebík z cmaru – netreba ho zdĺhavo miesiť a ani čakať na vykysnutie. Je výborný, odporúčam každému!

Potrebujeme:

4 šálky hladkej múky

4 lyžice kr. cukru

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžicu prášku do pečiva

½ lyžičky soli

½ šálku margarínu

1 šálku cmaru

1 vajce, ¼ šálky masla

¼ šálky cmaru

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Plech vymažeme olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie.

V miske zmiešame múku, cukor, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a margarín. Do sypkých surovín pridáme aj cmar (1 šálku) a vajce, premiešame vareškou. Teraz preložíme cesto na zľahka pomúčenú pracovnú dosku a zľahka zmiešame a vypracujeme do tvaru bochníka. Preložíme na pomúčenú dosku.

V malej miske zmiešame maslo so zvyšným cmarom a túto zmes natrieme na vrch bochníka. Teraz vezmeme ostrý nožík a urobíme na vrchu tvar písmena X.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 45-50 minút. Skontrolujeme po 30 minútach. Opäť potrieme zmesou cmaru a masla a dopečieme.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Najlepšie recepty na dnes