Dcérka má alergiu na lepok, tak sme doma začali robiť túto verziu palaciniek a na počudovanie sú naozaj veľmi chutné. Iné už nechce ani manžel. Recept mám od mojej tety a keď mi ho dávala, myslela som si, že na nejakú prísadu zabudla.
To cesto je ale pre mňa naozaj zázračné, drží, palacinky sa dobre vyprážajú a chutia výborne. :-)
Potrebujeme:
3 hrnčeky hladkej múky
3 hrnčeky vody
3 vajcia
Štipka soli
Náplň: tvaroh, marmeláda šľahačka…
Postup:
Do misky dáme múku a trošku osolíme premiešame, pridáme vodu a vajcia a ručným šľahačom na najnižšom stupni všetko spolu zmiešame. Ako klasicky dávkujeme cesto na panvicu (ja robím na kameninovej panvici a nepotrebujem vôbec olej, prípadne panvicu trochu potrite).
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Podávame s náplňou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Veronika Mošková
foto: imgur