plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy v živote som neupiekla pizzu tak rýchlo: Zázračné kysnuté cesto bez kysnutia – upečiete z neho všetko!

Práve včera sme z tohoto cesta robili pizzu a bola vynikajúca. Cesto je skvelé aj na sladké buchty, moravské koláče, alebo akékoľvek iné pečivo, ktoré inak robíte z kysnutého.

Práve včera sme z tohoto cesta robili pizzu a bola vynikajúca. Cesto je skvelé aj na sladké buchty, moravské koláče, alebo akékoľvek iné pečivo, ktoré inak robíte z kysnutého.

Potrebujeme:

1/2 kg múka hladká

50 g droždie čerstvé

1 dl olej

3 dl mlieko vlažné

1 lyžica kr. cukor

1 lyžička soli

1 lyžička jedlej sódy

Ďalej:

Prísady na oblohu podľa vašej chuti

Postup:

Z polovice mlieka, droždia a trocha cukru urobíme kvások.

V miske si zmiešame suché suroviny a po vyjdení kvásku pridáme olej a zbytok mlieka a vypracujeme hladké cesto.

Nečakáme na vykysnutie, s cestom pracujeme hned.

Na doske ho ešte prehnetieme.

Z cesta robíme pečivo podľa chuti – plnené buchty, pizzu, koláč…

Cesto stálo na doske len tak dlho, kým som si neprichystala rúru a prísady na cesto.

Ak robíme buchty tak len rozdelíme na guľky, naplníme, potrieme olejom a pečieme dozlatista.

Pizzu robíme klasicky z prísad, ktoré máme radi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Milka J.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes