Zázračné cesto na moravské koláče bez kysnutia: Najlepší recept od mojej svokry, pečie ich aj na svadby!

Toto cesto je výborné. Mám ho od svokry, ktoré pečie tieto koláčiky aj na svadby. Je veľmi dobré na moravské koláče, buchty, aj iné dobroty, ktoré bežne robíte z klasického kysnutého cesta. Koláčiky sú o chvíľu na stole!

Toto cesto je výborné. Mám ho od svokry, ktoré pečie tieto koláčiky aj na svadby. Je veľmi dobré na moravské koláče, buchty, aj iné dobroty, ktoré bežne robíte z klasického kysnutého cesta. Koláčiky sú o chvíľu na stole!

Potrebujeme:

60 dkg hladkej múky

250 ml mlieka

1 kocku droždia

0,5 Hery alebo 2 dcl oleja

2 lyžice kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

2 vajcia

1 prášok do pečiva

Štipka soli

Citrónová kôra

Postup:

Urobíme cesto (všetko dobre zmiešať a vypracovať jednotné cesto), z ktorého môžeme hneď robiť koláče, buchty a iné dobroty. Moravské plním  Nenechávame kysnúť a dávam ich hneď do rúry. Na plnenie používam domáci lekvár a tvaroh s cukrom a hrozienkami. Koláče pred pečením môžete potrieť žĺtkom.

obrázok zdroj: wikimedia